Wada hilser Putins dopingindrømmelser velkommen

Hos Wada er man glad for, at Vladimir Putin har indrømmet, at Ruslands antidopingarbejde har fejlet.

Foto: iris, Mikhailova Liubov. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikhailova Liubov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Benægtelse har været den overvejende reaktion fra Ruslands ledere, efter at Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) sidste år fremlagde anden del af McLaren-rapporten omkring doping i russisk idræt.

Rapporten afslørede omfattende og statsstøttet doping i landet. Det benægter præsident Vladimir Putin fortsat. Men onsdag indrømmede Putin dog, at landets arbejde med dopingbekæmpelse har været fejlslagen.

Og den melding vækker glæde hos Wada.

- Wada er opmuntret over dette tegn på fremskridt fra højeste politiske sted i Rusland, siger Wada-præsident Craig Reedie ifølge Reuters.

Siden første del af McLaren-rapporten kom i november 2015 har Wada forsøgt at få Rusland til at ændre antidopingarbejdet.

Endnu er det ikke sket så tilfredsstillende, at russisk atletik har fået ophævet karantænen. Dermed er alle landets atletikudøvere fortsat forhindret i at konkurrere på internationalt niveau.

Med Putins indrømmelse onsdag ser Craig Reedie dog noget lysere på fremtiden for russisk idræt.

- Den offentlige indrømmelse fra Ruslands præsident, Vladimir Putin, om at deres antidopingsystem har fejlet, er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener han.

/ritzau/