Wada har taget over 60 for meldonium - flere er på vej

Siden årsskiftet, hvor meldonium kom på dopinglisten, har mere end 60 atleter afleveret positive meldoniumtest

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dopingpræparatet meldonium har på det seneste trukket mange overskrifter, da adskillige atleter, blandt andre tennisstjernen Maria Sharapova, har afleveret positive dopingtest indeholdende stoffet.

Og ifølge Det Internationale Antidopingagentur (Wada) vil tallet vokse den kommende tid.

- Angående antallet af positive meldonium-prøver kan jeg fortælle, at der mandag var registreret mere end 60 fund. Og det tal vokser, skriver Wada-talsmand Ben Nichols i en e-mail til New York Times.

Dermed tyder det på, at flere atleter kan se frem til at få en dopingsag på halsen den kommende tid.

Meldonium kom på dopinglisten ved årsskiftet, og det overrasker ikke Wada-direktør David Howman, at mange er gået i fælden.

- Vi er på ingen måde overrasket over, at der pludselig er en masse positive dopingprøver, når det stof pludselig bliver ulovligt, siger Howman ifølge New York Times.

Han forklarer, at meldonium kom på dopinglisten, da det har præstationsfremmende virkning, og at Wada blev klar over, at mange atleter brugte præparatet til netop dette formål.

Meldonium er et stof, som kan hjælpe folk med hjertesygdomme, da det kan optimere energiomsætningen i hjertet, og Per Wiik Johansen fra Antidoping Norge tvivler på, at så mange atleter, som er blevet testet positive for stoffet, døjer med den type problemer.

- Jeg tvivler på, at så mange topidrætsudøvere har sygdomme, der kræver denne type behandling. Det ser meget mistænkeligt ud, siger Per Wiik Johansen til NTB.

/ritzau/