Wada er tæt på at ophæve russisk antidopingkarantæne

Rusland har gjort så store fremskridt, at landets antidopingprogram snart kan genoptages, mener Wada.

Wada-præsident Craig Reedie (th.) siger, at Rusland er tæt på at leve op til Wadas krav for antidopingarbejde, således at russerne snart kan dopingteste atleter igen. Arkivfoto. Scanpix/Catherine Legault Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De mørke dopingskyer over Rusland kan så småt være på vej væk.

Siden afsløringen af omfattende og statsstøttet doping i landet i slutningen af 2015 har Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) haft suspenderet russernes antidopingarbejde.

Men der er nu sket så store fremskridt i det skandaleombruste land, at Wada snart forventer at ophæve suspenderingen, så Ruslands Antidoping Agentur (Rusada) igen kan teste atleter.

Det siger Wada-præsident Craig Reedie.

»Der bliver lavet et stort stykke arbejde i Rusland,« lyder det fra Reedie ifølge AFP.

»Bestyrelsen har besluttet, at hvis vi modtager den nødvendige information, som jeg er sikker på, vi gør, så vil Ruslands Antidoping Agentur være i stand til at genoptage sit testprogram.«

Ifølge McLaren-rapporten, som afslørede dopingproblemerne i Rusland, var Rusada medskyldig i svindel med dopingprøver, men der er sket meget siden.

Reedie mener, at Rusada har taget mange og nødvendige tiltag for at forbedre sit image samt efterleve kravene fra Wada.

Faktisk er russerne så langt i genopretningsplanen, at Wada forventer, at Ruslands dopinglaboratorier allerede i juni vil kunne genoptage arbejdet med at analysere dopingprøver.

Det er gode nyheder for russisk idræt, hvis atletikforbund fortsat er suspenderet af Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Suspenderingen betød, at samtlige russiske atletikudøvere var udelukket fra OL i Rio sidste sommer.

Kun længdespringeren Darya Klishina var med ved OL, fordi hun via bopæl i udlandet gennem flere år kunne bevise, at hun ikke var indblandet i snyd med doping i Rusland.