WADA dropper VM i cykling

Uenighederne mellem WADA og UCI omkring dopingbekæmpelsen i den seneste tid betyder, at WADA holder sig væk fra VM i Tyskland i september.

Det Internationale Dopingagentur (WADA) nægter at spille en rolle i kampen mod doping, når VM i cykling ruller i tyske Stuttgart i slutningen af september.

Onsdag blev WADA væk fra et møde i den styringsgruppe, der står for planlægningen af dopingtester i forbindelse med arrangementet.

WADA havde tidligere informeret om beslutningen skriftligt til de tyske myndigheder samt til styringsgruppen, men uden at informere om detaljerne bag beslutningen.

Formanden for organisationskomitéen bag VM-arrangementet, Susanne Eisenmann, beklager beslutningen, men påpeger, at man vil foretage dobbelt så mange blod- og urintester, som tilfældet var ved VM i fjor.

WADA og UCI har i kølvandet på Tour de France 2007 været på kant i spørgsmålet om, hvordan cykelsporten bekæmper det store dopingproblem. WADA har angrebet cykelorganisationerne for, at deres tiltag i dopingbekæmpelsen ikke er skrappe nok og man forsøgte at indkalde til et stormøde med deltagelse af UCI, løbsarrangører, ryttere, hold, læger, sponsorer og tv-stationer. Denne idé takkede UCI's præsident, Pat McQuaid, nej til og beskyldte WADA's præsident, Dick Pound, for at forsøge at slå politisk gevinst af spørgsmålet om doping i cykelsporten.

/ritzau/