Vuelta-vinder snyder sprinterholdene i Dauphiné

Astana-rytteren Fabio Aru kørte solo og snød sprinterholdene på 3. etape af Critérium du Dauphiné.

Jesper Hansen er blandt de danske deltagere i Dauphiné. Scanpix/Chris Graythen
Læs mere
Fold sammen

Tournon-sur-Rhône. Italieneren Fabio Aru viste onsdag en ny side af sig selv, da han snød sprinterholdene på 3. etape af Critérium du Dauphiné.

Vuelta-vinderen fra sidste år blev ti kilometer før mål overladt til sig selv, da resten af en lille gruppe udbrydere lod sig opsluge af et jagtende felt, hvor sprinterholdene havde satset på en spurtafslutning.

Men Aru holdt kadencen og kørte først over målstregen i Tournon-sur-Rhône efter 182 kilometer på cyklen. Et mesterværk af italieneren, som ellers er en bedre bjergrytter end temporytter.

Modsat tirsdagens slag i bjergene var onsdagens etape mere flad, omend der var tre mindre stigninger undervejs.

Derfor havde sprinterne sat sig for at føre feltet samlet i mål, og ingen lykkeriddere fik for alvor lov til at køre væk. Således regnede man heller ikke Aru som nogen trussel, da han blot var et par håndfulde sekunder foran feltet.

I det samlede klassement, som føres af Alberto Contador (Tinkoff), er Aru ikke nogen trussel, hvilket ikke øgede incitamentet til at øge tempoet.

Michael Mørkøv (Katusha) kom i slutningen af etapen i problemer, så han ikke kunne sidde med ved sin holdkammerat Alexander Kristoff, som danskeren har til opgave at hjælpe i spurterne.

Det betød dog ikke alverden, da der ikke blev spurtet om sejren. Kristoff kom alligevel ind på andenpladsen to sekunder efter Aru.

/ritzau/