Vraget Vilfort ærgrer sig over DBU's beslutning

Kim Vilfort (Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kim Vilfort har siddet med i DBU's Herreeliteungdomsgruppen i de seneste 12 år og havde på ny ansøgt om at komme med i gruppen.

Men DBU har valgt at kigge i andre retninger end den erfarne Brøndby-mand, som altså ikke længere er en del af faggruppen i 2014/2015.

Mandag fik Kim Vilfort den nedslående melding, og det ærgrer talentchefen i Brøndby.

- Det er da ærgerligt, at DBU har vurderet, at jeg ikke længere er fagligt kompetent til at varetage opgaven, siger Kim Vilfort.

Kim Vilfort sidder til daglig med i en undergruppe af ECA, som er en gruppe, der i europæisk sammenhæng diskuterer de samme emner, som kommer op i DBU's Herreeliteungdomsgruppen. Undergruppen har den tidligere målmand Edwin van der Sar som formand og samarbejder tæt med UEFA, og det undrer Kim Vilfort, at han tilsyneladende er fagligt dygtig nok til at varetage opgaven i Europa, men altså ikke er det i DBU.

- Det stemmer måske ikke helt overens. Jeg tænker ellers, jeg kan byde ind med nogle gode ting i gruppen som følge af mit arbejde i Europa og mine erfaringer med talentarbejdet i Brøndby, men det har man altså ikke vurderet, og det er forbandet ærgerligt, siger Kim Vilfort.

På det seneste har der været skrevet og sagt meget om Superligaens tv-aftale, hvor Brøndby er gået solo i stedet for at være med i den fælles aftale, som Superligaens øvrige 11 klubber er blevet enige om. Derfor virker det påfaldende, at Brøndby nu ikke længere er repræsenteret i DBU's udvalg, men de spekulationer ønsker Kim Vilfort ikke at gå ind i.

- Det kan jeg ikke svare på. Det må du jo spørge om i DBU. DBU gjorde for nogle år siden udvalget fagligt i stedet for politisk, og derfor må det jo være en faglig vurdering, at jeg ikke længere er med, siger Kim Vilfort.

Per Bjerregaard, tidligere bestyrelsesformand i Brøndby, sidder fortsat på posten som formand i DBU's medicinske gruppe. Claus Steinlein fra FCM og Ole Keldorf fra AGF er nye medlemmer i Herreeliteungdomsgruppen.