Vraget Benzema beskylder fransk landstræner for racisme

Fodboldspilleren Karim Benzema mener, at andet end fodbold er skyld i, at han ikke skal med til EM.

Real Madrid-spilleren Karim Benzema trækker racismekortet som følge af, at han ikke er udtaget til Frankrigs landshold, der skal spille EM senere på i juni.

Dermed følger han op på legenden Eric Cantonas udtalelser, der antydede det samme i et interview i sidste uge.

Karim Benzema er under anklage for forsøg på bestikkelse af landsholdskollegaen Mathieu Valbuena i forbindelse med en sexsag, og han har været holdt ude af landsholdet i et stykke tid.

Men nu siger han til den spanske avis Marca, at hans manglende udtagelse handler om andet end det sportslige.

Marca spørger Benzema, om han mener, at Frankrigs landstræner Didier Deschamps er racist.

- Nej, det tror jeg ikke. Men han ligger under for presset fra den racistiske del af Frankrig, siger Karim Benzema og refererer til nationalistpartiet National Front.

- De siger, at jeg ikke må udtages. Fint nok. Men på et sportsligt plan, forstår jeg det ikke. Hvad det juridiske system angår, er jeg uskyldig indtil noget andet er bevist. De bør vente til der er truffet en afgørelse i det juridiske system, siger Benzema videre.

Eric Cantona åbnede debatten i sidste uge, da han i den franske avis Liberation sagde, at terrorangrebene i Paris sidste år har gjort, at der bliver set hårdere på befolkningen fra den nordlige del af Afrika.

Karim Benzema stammer fra Algeriet, mens en anden opsigtsvækkende fransk fodboldspiller, som ikke er udtaget, Hatem Ben Arfa, har tunesisk far.

Frankrigs sportsminister Patrick Kanner er langt fra imponeret over udtalelserne fra Karim Benzema:

- Jeg kan forstå hr. Benzemas skuffelse, men hans udtalelser om Didier Deschamps beslutninger og personlighed, er under ingen omstændigheder acceptable, siger sportsministeren.

 

/ritzau/