Voldsomme styrt præger skisportens alpine VM

VM i St. Moritz har været ramt af flere voldsomme styrt, som har resulteret i alvorlige skader.

Læs mere
Fold sammen

St. Moritz. Alpin skisport er ikke ufarligt, og specielt ikke når den står på styrtløb og Super-G, hvor løberne ofte runder 100 kilometer i timen.

Ved det igangværende VM i St. Moritz har de høje hastigheder allerede sendt adskillige løbere ud, og flere har pådraget sig voldsomme skader.

Onsdag gik det værst ud over østrigeren Mirjam Puchner, som brækkede benet to steder under træningen til kvindernes styrtløb.

Lægen for det østrigske hold, Erich Altenburger, oplyser, at bruddene var "rene", og alt tyder på, at hun kommer sig fuldstændig efter sin operation.

Allerede tirsdag kom det første slemme styrt, da Martin Khuber fra Kasakhstan styrtede og brækkede to nakkehvirvler. Han har ligeledes været gennem en operation.

Mange løbere udgik, nogle voldsommere end andre, under onsdagens konkurrencer på den svære piste i St. Moritz.

En del slap med overfladiske skrammer, men ikke alle var så heldige.

- Olivier Jenot fra Monaco har fået konstateret indre blødninger, efter at han mistimede et hop, men ingen vitale organer er beskadiget, fortæller VM-lægen Marcus Deplazes ifølge NTB.

Amerikaneren Thomas Biesemeyer slog desuden sin skulder ud af led, da han styrtede.

En løber, som selv er styrtet en del gange og har været igennem seks knæoperationer i karrieren, er canadieren Erik Guay. Men han var flyvende onsdag og tog VM-guld i Super-G.

/ritzau/