VM-værternes nationaliserede stjerner skød Qatar i kvartfinalen

Qatar's Rafael Capote Fold sammen
Læs mere
Foto: Guillaume Horcajuelo

VM-værterne fra Qatar satser benhårdt på succes på hjemmebane. Det skulle gå ud over Østrig i den ene af turneringens to ottendedelsfinaler, der blev spillet søndag eftermiddag. Og det gjorde det. Det dramatisk og tætte opgør endte med en smal sejr på 29-27 efter en hektisk slutfase.

Qatar har oprustet gevaldigt op til slutrunden med nationaliseringer af en stribe udenlandske profiler og erhvervelsen af den spanske toptræner Valero Rivera. Og det gav pote, som det var tilfældet i gruppespillet, hvor den diktatoriske oliestat spillede sig videre som to'er.

Serbiskfødte Zarko Markovic viste sig fra sin bedste side med 8 mål for Qatar, mens den nationaliserede cubaner Rafael Capote bidrog med syv scoringer.

Mødet med Østrig blev dog ikke uden problemer. Europæerne bed godt fra sig og holdt kampen igennem qatarerne i kort snor. Robert Weber fra tyske Magdeburg leverede en stor kamp med syv scoringer. Men østrigerne gjorde det svært for sig selv. Otte udvisninger mod Qatars fire slog energien ud af centraleuropæerne. Særligt en udvisning med små fem minutter igen blev ekstremt dyrebar.

Herfra var det mission impossible for østrigerne, der virkede frustrerede over dommerpræstationen, der i kampens slutfase da også var en smule tvivlsom. Trods et desperat sats i de sidste minutter var det umuligt at indhente qatarerne, der nu kan se frem til en VM-kvartfinale mod enten Tyskland eller Egypten.

I eftermiddagens anden ottendedelsfinale vandt Slovenien med 30-28 over Makedonien.

Dermed er turneringens to første kvartfinalister fundet. Qatar og Slovenien.