VM-succes: Danmark kværnede sig i kvartfinalen

Der var lagt op til en VM-gyser, da Danmark og Island mandag aften bankede sammen i VM's 1/8-finale. De to nationer har nemlig for vane at spille tætte og nervepirrende kampe mod hinanden.

Lad det blive sagt med det samme; sådan blev det ikke i dag.

Danmark var nemlig forrygende spillende, og efter 16-10-føring ved pausen endte det med en stensikker 30-25-sejr, og så fik islændingen endda lov at pynte en del på resultatet i de sidste par minutter.

Den sikre sejr skyldtes ikke mindst, at landsholdets to absolutte nøglespillere - Mikkel Hansen og målmand Niklas Landin - for alvor stemplede ind i turneringen. Typisk for klassespillerne at gemme et gear til knald-eller-fald-kampene.

Også spillere som Rasmus Lauge, Mads Mensah Larsen og René Toft spillede op til deres topniveau.

Danmark kom forrygende fra land, og efter et kvarters spil havde de danske tropper allerede opbygget et 10-7-forspring. Og holdet slap aldrig for alvor grebet om kampen - heller ikke da en regn af hårdt dømte udvisninger begyndte at regne ned over danskerne i anden halvleg.

Der skal også lyde en stor ros til den nye landstræner, Gudmundur Gudmundsson. Islændingen var forberedt på alt, hvad hans landsmænd havde at komme med, og han var evigt dirigerende på sidelinjen.

Med til historien skal det også nævnes, at Island måtte undvære en af sine største profiler - Aron Palmarsson, der stadig døjede med eftervirkningerne af en hjernerystelse. Men det skal ikke tage noget fra den danske præstation, der var helstøbt og lovende.

Danmark er nu klar til at møde Spanien i VM-kvartfinalen på onsdag. En meget svær opgave - men bestemt ikke umulig, hvis holdet kan ramme mandag aftens niveau.