VM-spillerne er mandsopdækket af sikkerhedsfolk i Paris

Diskret sikkerhedspersonale følger det danske hold overalt. De franske myndigheder tager ingen chancer ved VM.

Intet var overladt til tilfældighederne, da værtsnationen Frankrig mødte Brasilien i åbningskampen ved VM i håndbold onsdag aften.

Arenaen i Paris var omringet af svært bevæbnet politi, og mange hundrede meter jernhegn var sat op for at inddæmme og kontrollere de mere end 15.000 tilskuere, der mødte frem for at bakke de franske VM-favoritter op.

Men de øgede sikkerhedsforanstaltninger i kølvandet på det seneste års anslag i Paris og Nice begrænser sig ikke til værterne. Også det danske landshold kan tydeligt fornemme, at det er blevet nye tider.

- Det er strammere, end vi har været vant til tidligere, siger fløjspilleren Lasse Svan.

Han står foran sin 11. EM-, VM- eller OL-turnering, og han har aldrig oplevet større fokus på sikkerheden end i år.

- Normalt har vi haft sikkerhedsfolk omkring os, når vi skulle til kampe, eller når vi har skullet noget andet med holdet. Men denne gang er de der nærmest hele tiden. Så mærker man klart, at det er øget, siger Lasse Svan.

I lobbyen på det hotel i den franske hovedstad, der udgør danskernes hovedkvarter under VM, er det dog for udenforstående svært at se den store forskel til tidligere.

Spillerne dalrer omkring i deres uundværlige klipklapper, og stemningen forekommer afslappet.

Men i mylderet af håndboldspillere, pressefolk og hotelpersonale blander sig diskrete sikkerhedsfolk, som man skal kende for at få øje på.

- Det er folk, som man helst ikke skal se. De siger selv, at man ikke skal lægge mærke til dem.

- Vi har mødt dem, og de virker som nogen, der har styr på det. Det er godt, at de passer på os, og vi føler os fuldstændig trygge, siger Lasse Svan.

/ritzau/