VM skal varsle ny begyndelse

Det tyske indenrigsministerium har nedsat en styregruppe, der til september skal sørge for, at VM i cykling i Stuttgart bliver fri for doping.

Cykelsporten trænger til en ny begyndelse. Den tyske forbundsregering har også fået nok, efter at det onsdag blev offentliggjort, at T-Mobile-rytteren Patrik Sinkewitz har benyttet doping. Forbundsregeringens har således nedsat en styregruppe, der skal sørge for et nyt testsystem, når VM til september foregår på vejene omkring Stuttgart.

- Vi holder skarpt øje med udviklingen med berettiget bekymring forud for VM i Stuttgart i slutningen af september, sagde en talsmand for Indenrigsministeriet torsdag.

- Delstats- og forbundsregeringen har spyttet en hel del skattepenge i projektet. En ting er klart: VM i Stuttgart skal være en ny begyndelse. Vi kan ikke lade det fortsætte som nu, fortsatte talsmanden.

Styregruppen skal blandt andet arbejde sammen med Den Tyske Cykelunion samt en række antidopingmyndigheder om at finde en løsning, så doping ikke bliver et tema på de sydtyske landeveje.

/ritzau/