VM-semifinale med dansk duft

Den danske kvindeliga er storleverandør af spillere til mødet mellem Tyskland og Norge.

Selv om de danske landsholdskvinder aldrig fik lov til at spille bare en lille birolle ved det igangværende VM i Frankrig, lugter det alligevel lidt af TOMS Ligaen, når der i morgen spilles semifinaler i turneringen.

Her ramler Tyskland og Norge nemlig ind i hinanden i den ene af de to halvfinaler, og dermed er der mulighed for at se op til 11 spillere fra den danske kvindeliga på banen samtidig.

Hos tyskerne kan man være sikker på, at Viborgs højreback, Grit Jurack, får en central rolle. Som hun havde det, da Tyskland i går sendte overraskelsen Angola ud af medaljestriden. I løbet af kampens første otte minutter buldrede Jurack bolden i mål fire gange, og den tyske 6-1 føring, som denne målrus medførte, indhentede afrikanerne aldrig.

Marcelina Kiala gjorde ellers sit med 13 scoringer for Angola, men hun kæmpede forgæves mod den langt større tyske bredde, der er blevet godt hærdet i den danske liga.

Grit Jurack blev topscorer med 11 pletskud fulgt fint op af FCK Håndbolds Nadine Krause og KIF Vejens Stefanie Melbeck, der begge lavede seks mål.

Slutcifrene blev 36-33 i en kamp, hvor også Nina Wörz, Randers, Maren Baumbach, FCK Håndbold, og Nora Reiche, Viborg, fik spilletid.

Ikast-trio slog til
Hos Norge var det Ikast-Bording trioen Gro Hammerseng, Katja Nyberg og Ragnhild Aamodt, der sammen med Viborg-keeper Katrine Lunde og GOGs Anette Hovind Johansen bar jenterne fra nord frem til semifinalen med en sejr over Sydkorea. Asiaterne fulgte kun med til 7-7 midt i første halvleg, inden Norge satte turboen til og kørte den knusende klare sejr på 35-24 i hus.

Gro Hammerseng blev norsk topscorer med ti mål på bare 12 forsøg.