VM-favoritter tæt på at snuble

Rusland og Rumænien kom begge skidt fra start i deres første kampe ved VM i håndbold for kvinder. Begge hold fik dog vendt kampen.

Både Rusland og Rumænien er spået til at nå langt ved VM i håndbold for kvinder, men begge hold var nær kommet rigtig skidt fra turneringens start.

Således var de forsvarende russiske verdensmestre på et tidspunkt i første halvleg bagud med 5-10, og selv om træner Evgenij Trefilovs piger fik vendt slaget og førte 22-17 med ti minutter tilbage af kampen, var sejren langt fra hjemme. Makedonerne kæmpede sig nemlig flot tilbage på 22-22, men tabte så alligevel pusten og endte med at indkassere et nederlag på 22-27.

Også rumænerne havde store problemer mod Kina, der blandt andet har forberedt sig forud for turneringen ved at spille mod det danske landshold. Rumænerne var bagud det meste af kampen og først i slutminutterne lykkedes det at hive en 31-29-sejr hjem.

Selv om Norge tillod modstanderne at score hele 26 mål, var jenternes sejr i åbningskampen mod Angola aldrig i fare. Nordmændene vandt 32-26.

/ritzau/