VM-drømmen smuldrer

Håbet om at afholde VM i Danmark i 2014 er ganske minimalt, vurderer Danmarks Ishockey Union. Derfor satser unionen nu i højere grad på værtsskabet i årene efter 2014.

Der er lange udsigter til VM-ishockey på højeste niveau i Danmark.

Først måtte Danmarks Ishockey Union (DIU) som bekendt opgive sin ansøgning i 2011, og nu tyder alt på, at bestræbelserne på at sikre et VM-værtsskab i 2014 grundstøder.

I forrige uge valgte Den Internationale Ishockey Union (IIHF) på sin halvårskongres i Vancouver at tildele VM i 2013 til Sverige - med Stockholm og Malmø som værtsbyer. Og det sammenholdt med at VM i 2012 er i Finland, får direktør i DIU, Enver Hansen, til kraftigt at nedtone forventningerne om at sikre et dansk VM i det efterfølgende år.

»Det er nok usandsynligt, at vi bliver valgt umiddelbart efter to VM-arrangementer i Skandinavien. Man kan også sige, at nyhedens interesse for VM-ishockey i Danmark måske ikke er så stor, året efter Malmø har været vært,« siger han.

Intet U-VM
Alligevel opgiver DIU ikke ansøgningen endnu. For det første er det ikke interessant for unionen i stedet at jagte værtsskabet for A-VM for enten U18- eller U20-holdet. Udgifterne er ganske enkelt for mange og indtægterne for få.

Dertil kommer, at ansøgningen i 2014 kan tjene som en løftestang for et værtsskab i årene efter.

»Det kan jo godt være, at vi kan bruge vores ansøgning konstruktivt i forhold til at blive værter i 2015, 2016 eller 2017,« siger Enver Hansen.

Dermed mener direktøren heller ikke, at de lange udsigter til at få et VM bør få nogen negativ indflydelse på den sejlivede debat om en dansk multiarena.

Tungeste argumenter
Et af de vægtige argumenter for en multiarena har blandt andet været muligheden for at søge om et A-VM i ishockey, og det bør det ifølge Enver Hansen fortsat være.

»Vi har jo netop ikke opgivet at søge om et VM, det vil jeg gerne understrege. Chancen er der stadig i 2014, selv om den nok ikke er stor. Og bliver vi ikke valgt som værter i 2014, prøver vi igen i de efterfølgende år, og der får vi jo stadig brug for to spillesteder,« siger han.