Vinokourov truer med afsløringer

Alexandre Vinokourov blev sortlistet af de nye ledere på Astana-holdet. Nu advarer han folk med, at deres udfrysning af ham kan blive betalt hårdt tilbage.

Den doping-fældede kasakher, Vinokourov, truer med at afløre andre i cykelsporten. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Klamar / AFP

Den tidligere topcykelrytter Alexandre Vinokourov siger til den franske avis L'Equipe, at han en dag vil udgive erindringer, som kan komme til at gøre ondt på tidligere kolleger.

- Nogle vil blive overrasket over, at lille Vinokourov ikke var så naiv endda. Heller ikke da han begyndte sin karriere i Europa. Jeg har set en masse ting - selv blandt folk, der gerne vil give udtryk for, at de er renere end sne, siger han.

Han forklarer også, at det var et krav fra den nye ledelse på Astana-holdet, at Vinokourov fuldstændig blev fjernet fra det hold, som han ellers i sin tid skabte på ruinerne af Liberty Seguros.

Det var imidlertid også Vinokourov, der truede med at smadre holdet, da han testede positiv for brug af bloddoping under Tour de France i år.

- Jeg har lært, at der ikke findes venskaber i Europa. Alt handler om at lave en god forretning på andres bekostning. Efter skandalen i Touren forventede jeg ikke at få et eneste opkald fra andre ryttere. Og jeg fik ret. Ingen ringede. Men mine kolleger skal passe på med ikke at grine for meget over min skæbne, for det kan komme til at ramme dem selv hårdt, advarer han.

/ritzau/