Vil belønne landstræner med ny kontrakt efter VM-succes i Toronto

Olaf Eller og Danmarks Ishockey Union er klar til at fortsætte samarbejdet efter VM-succesen i Toronto.  Fold sammen
Læs mere

Danmarks Ishockey Union er klar til at fortsætte samarbejdet med succestræneren på U20 VM-holdet, Olaf Eller. Og interessen er gensidig.

»Vi har været meget glade for det kæmpearbejde, han har udført. Stor ros til Olaf og de andre trænere,« siger DIUs sportschef, Ulrik Larsen.

»Vi har holdt dialogen ved lige efter hjemkomsten, men planen er ikke endeligt på plads. Vi mødes igen i næste uge.«

Olaf Ellers to års kontrakt udløber efter denne sæson. Han var sidste år med til at spille U20-landsholdet op i Polen, og det fik omkring nytår et internationalt gennembrud i Toronto, hvor det nåede kvartfinalen blandt verdens stærkeste ishockenationer.

Det næste U20-VM finder sted i Helsingfors fra 25. december til 5. januar. Danmark er i en dynamitpulje i Helsinki Ice Hall med verdenmestrene fra Canada, Sverige, USA og Schweiz.

På en auktion på eBay blev de danske U20-spilleres VM-trøjer solgt for 50.000 kr. eller godt 2.000 kr. pr. styk. Penge, der går til DIUs sportslige aktiviteter.

»Pudsigt nok blev de fleste af trøjerne købt af canadiske hockeyfans. Det fortæller lidt om den popularitet, Danmark opnåede i Canada,« siger Danmarks Ishockey Unions direktør, Enver Hansen.

»Den eneste trøje, vi ikke solgte, var målmanden George Sørensens. Canadierne bad om at få den til VMs Hall of Fame, så nu hænger den derovre.«