Viktor Axelsen tvivlede på triumf efter tabt sæt

Landstræner Kenneth Jonassen spillede en stor rolle i Viktor Axelsens sejr i sæsonfinalen over Lee Chong Wei.

Viktor Axelsen var helt udmattet, da han til sidst kunne række armene i vejret som vinder af sæsonfinalen i Dubai. Scanpix/Giuseppe Cacace Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dubai. Badmintonstjernen Viktor Axelsen havde svært ved at forestille sig, hvordan han skulle komme tilbage i finalen ved World Super Series Finals i Dubai, efter at han havde tabt første sæt 19-21 til Lee Chong Wei.

Men Axelsen fandt et lager med kræfter og kæmpede sig tilbage i kampen og vandt de følgende to sæt og dermed turneringen, der fungerer som sæsonfinalen i badminton.

- Det har været op og ned, men det her var en rigtig, rigtig fed finale. Jeg kom ind uden en vildt god følelse og kunne godt mærke, det ville blive rigtig hårdt, hvis jeg skulle vinde.

- Det kunne godt virke virkelig uoverskueligt efter første sæt, men jeg er sindssygt glad for og stolt over den måde, jeg bed smerten i mig på, siger Axelsen til TV2 Sport.

Han vandt andet og tredje sæt med 21-19, 21-15. Med triumfen i sæsonfinalen slutter han året som nummer et på verdensranglisten.

Axelsen hæfter sig ved, at landstræner Kenneth Jonassen var god til at holde ham fokuseret i løbet af kampen.

Landstræneren har omvendt store roser til fynboen for at blive ved med at kæmpe, selv om marginalerne i en periode gik med Lee Chong Wei.

- I hele ugen har han kæmpet lidt med spillet og med sig selv, men han kom igennem. Der var masser af tvivl derinde, så det var hårdt at holde ham til ilden, men endnu en gang imponerede han mig.

- Det var virkelig, virkelig en mandfolkepræstation i så fysisk en kamp med mange tunge bolde og et første sæt, hvor han måske burde have vundet, siger Kenneth Jonassen til TV2 Sport.

Viktor Axelsen vandt også sæsonfinalen sidste år.

/ritzau/