Viktor Axelsen fører dansk felt an i European Games

Danmark sender et stærkt badmintonfelt til European Games, da turneringen har status som officielt EM.

Viktor Axelsen er blandt de danske deltagere ved European Games. Theodore Lim/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Badmintonstjernen Viktor Axelsen var det mest prominente navn, da de første danske deltagere mandag blev offentliggjort til European Games i Minsk i næste måned.

European Games har status som officielt europamesterskab i badminton, og det betyder også, at der er vigtige point på spil i forhold til kvalifikationen til OL i Tokyo i 2020.

- Jeg ser frem til European Games. Jeg er forsvarende europamester, og den titel kunne jeg godt tænke mig at forsvare, siger Viktor Axelsen i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

- Desuden er det altid sjovt og inspirerende at deltage i en sportsbegivenhed sammen med andre danske atleter fra forskellige sportsgrene.

Ved det første European Games i Baku for fire år siden stillede Danmark med nogle meget unge badmintonspillere, da turneringen dengang hverken havde status som EM eller var en del af OL-kvalifikationen.

Det er anderledes denne gang, og European Games er derfor en meget vigtig begivenhed, understreger sportschef i Badminton Danmark, Jens Maibom.

- Derfor stiller vi også med en stærk trup. European Games er et meget vigtigt skrid på vejen med Tokyo 2020.

- Desuden har vi også nogle unge spillere med, som kommer til at høste vigtig erfaring i forhold til at deltage i en begivenhed, der på rigtig mange måder minder om OL, siger Jens Maibom.

Der dystes i 15 sportsgrene - heraf 13 olympiske - i Minsk fra 21. til 30. juni. Det danske hold ventes at tælle omkring 60 atleter.

Følgende danske atleter er i første omgang udtaget til European Games:

Badminton: Viktor Axelsen, Anders Antonsen, Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Kim Astrup/Anders Skaarup, Majken Fruergaard/Sara Thygesen og Sara Thygesen/Niclas Nøhr.

Judo: Lærke Marie Olsen og Emilie Sook.

Trampolin: Benjamin Salo Kjær.

Boksning: Ditte Ajaaja Frostholm og Frederik Lundgaard Jensen.

/ritzau/