Viktor Axelsen fører an i bred trup til dansk hold-VM

Badminton Danmark har udtaget to store trupper til Thomas og Uber Cup i Aarhus.

OL-guldvinder Viktor Axelsen skal til oktober forsøge at hjælpe Danmark til sejr i Thomas Cup i Aarhus. Leonhard Foeger/Reuters Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

OL-guldvinder Viktor Axelsen er én af 12 spillere på det danske landshold til hold-VM Thomas Cup der afvikles i Aarhus i oktober.

Det meddeler Badminton Danmark i en pressemeddelelse fredag.

Axelsen er flyttet til Dubai efter sommerens OL-triumf i Tokyo, men som Badminton Danmark meldte ud allerede i slutningen af august, er han stadig aktuel til landsholdsopgaver.

For at kunne modstå skader og sygdom er der udtaget en stor trup.

»Vi har valgt at benytte os af muligheden for at udtage bredt. Vi vil gerne kunne være fleksible, såfremt vi får en lang turnering, hvor der er mulighed for at hvile nogle kræfter, hvis den situation opstår.«

»Vores erfaring er, det er godt at have mange strenge at spille på,« siger cheflandstræner Kenneth Jonassen, i pressemeddelelsen.

Det danske hold består ud over Axelsen af Anders Antonsen, Hans-Kristian Vittinghus, Kim Astrup, Anders Skaarup, Mads Pieler Kolding og Mathias Christiansen, der alle har været med tidligere.

Derudover kan følgende fem spillere få debut ved Thomas Cup: Rasmus Gemke, Victor Svendsen, Frederik Søgaard, Lasse Mølhede og Jeppe Bay.

Også holdet til kvindernes hold-VM, Uber Cup, er udtaget, og her er 11 spillere udtaget.

Mia Blichfeldt, Line Kjærsfeldt, Line Christophersen, Sara Thygesen, Maiken Fruergaard og Mette Poulsen har alle været med før.

Julie Dawall, Alexandra Bøje, Amalie Magelund, Freja Ravn og Amalie Schulz kan debutere.

I Thomas Cup er målsætningen en medalje, fastslår Kenneth Jonassen, mens målsætningen for Uber Cup-holdet er at gå videre fra det indledende puljespil.

Thomas og Uber Cup afvikles i Ceres Park & Arena 9-17. oktober.

/ritzau/