Viktor Axelsen er kåret som verdens bedste

Viktor Axelsen får ærefuld pris af verdensforbundet som den første dansker siden Camilla Martin i 1999.

(Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: -
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Viktor Axelsen er kåret som årets mandlige badmintonspiller for 2020-2021 af Det Internationale Badmintonforbund, BWF.

Det blev afsløret ved en videostreamet prisoverrækkelse tidligt fredag dansk tid.

»Det betyder meget for mig. Tak til mit team, trænere, venner, familie, mine konkurrenterne og alle,« siger Viktor Axelsen i sin takketale.

»Det betyder virkelig meget for mig at vinde prisen. Den giver mig masser af motivation til at arbejde endnu hårdere frem mod nye mål og nye, spændende oplevelser.«

Ud over Axelsen var Anders Antonsen, den kinesiske doublespiller Wang Yilyu og den japanske ditto Yuta Watanabe nomineret i mændenes kategori.

Axelsen bliver dermed den første dansker siden 1999, der modtager prisen. Det år blev Camilla Martin hædret, efter at hun var blevet verdensmester.

Prisen blev introduceret i 1998, hvor Peter Gade fik prisen.

Frem til 2007 var prisen fælles på tværs af køn, men året efter gik man over til at kåre både årets mandlige og kvindelige spiller.

Axelsen er nået frem til finalen i 9 ud af 11 individuelle turneringer i 2021 indtil videre. Seks af dem har han vundet, to blev tabt i tætte kampe, mens coronasmitte forhindrede ham i at stille op i EM-finalen.

Han vandt suverænt OL-guld i Tokyo og har desuden vundet Super 1000-turneringerne Yonex Thailand Open, Toyota Thailand Open, Denmark Open og Indonesia Open.

»Det har været et virkeligt begivenhedsrigt år. Der har været enkelte nedture og mange opture. OL i Tokyo var selvfølgelig højdepunktet i min karriere og en drøm, der gik i opfyldelse,« siger Axelsen.

Fynboen kan endda nå at vinde yderligere to store titler i 2021. Aktuelt spiller han World Tour Finals, hvor han er klar til lørdagens semifinaler, og senere i december er han favorit til at vinde VM.

Damesinglen Line Christophersen var nomineret i kategorien »Mest lovende spiller«, men den pris gik til thailænderen Kunlavut Vitidsarn.

/ritzau/