Viborg vandt topduel

Viborg håndboldkvinder vandt topkampen over Ikast-Bording med 39-35 og har dermed sat kursen mod slutspillet

Viborg HK's håndboldkvinder fik onsdag aften endnu en succesoplevelse. I lørdags blev pokaltitlen hjemført efter sejr over Slagelse, og onsdag gik det så ud over Ikast-Bording, der i topkampen i Toms Ligaen blev besejret 39-35 i et yderst målrigt opgør.

Kampen var et opgør mellem nummer to og tre i ligaen, og sejren til Viborg betyder, at holdet forsvarede sin andenplads, mens Ikast-Bording røg ned på fjerdepladsen, der akkurat giver adgang til slutspillet. Ikast-Bording er svækket i øjeblikket, da både Katja Nyberg og Gro Hammerseng vendte hjem fra EM i Sverige med skader. Tanja Milanovic og Karen Brødsgaard gjorde dog comeback, og førstnævnte blev kampens topscorer med 12 mål. Line Fruensgaard, der i sin landsholdstid hed Daugaard til efternavn, var for første gang i denne sæson med hos Ikast-Bording efter overstået barsel, og hun scorede tre mål.

Randers på femtepladsen formåede ikke at udnytte situationen til at bringe sig tættere på en slutspilsplads. Randers tabte nemlig lidt overraskende på hjemmebane til FCK Håndbold med 21-24.

/ritzau/