Viborg overdrager sag om mystisk fodboldspiller til politiet

Falske agenter har svindlet Viborg i sagen om Bernio Verhagen, skriver fodboldklubben på sin hjemmeside.

Arkivfoto. Bernio Verhagen i Viborg FF. Fold sammen
Læs mere
Foto: Viborg FF's hjemmeside

Viborg vil overdrage sagen om hollænderen Bernio Verhagen, der blev præsenteret som ny spiller i klubben tidligere på måneden, til politiet.

Det skriver fodboldklubben på sin hjemmeside.

Ifølge Viborg har flere personer udgivet sig for at være agenter fra den internationale agentvirksomhed Stellar Group.

»Siden den første dag i forløbet har VFF modtaget forfalskede dokumenter, e-mails og opkald fra personer, der udgav sig for at være virkelige agenter i Stellar Group,« skriver Viborg.

Viborg fik en henvendelse fra en mand ved navn David Eyres om et fremtidigt samarbejde om unge spillere. Ifølge Viborg fulgte der en investering med gældende fra sommeren 2020.

»Sportschef Jesper Fredberg kendte på daværende tidspunkt ikke til David Eyres, men fik bekræftet hans rolle i Stellar Group via Fredbergs netværk fra Panathinaikos, som tidligere har samarbejdet med Stellar Group.«

»Denne positive mulighed og det store perspektiv i et professionelt samarbejde med et af de mest anerkendte agentfirmaer var hele indgangen til denne sag,« skriver Viborg.

Ifølge Viborg var det aldrig hensigten, at Verhagen skulle spille en rolle på førsteholdet. I stedet skulle han være solgt videre til Kina, bekræfter klubben.

»Agenten fortalte Jesper Fredberg, at han allerede fra januar kunne få Bernio Verhagen videre til en klub i den tredjebedste række i Kina, og derved skulle hollænderen kun være i Viborg i en ganske kort periode.«

»En indgang til det kinesiske marked, hvor fodbolden de seneste år er eksploderet, blev set som en stor mulighed i forhold til både at sælge knowhow, kommercielle aktiviteter og spillere, og dette forstærkede perspektivet i forhold til det mulige samarbejde med Stellar Group,« skriver Viborg.

Viborgs sportschef, Jesper Fredberg, udtalte kort efter præsentationen til bold.dk, at Verhagen havde nogle »spidskompetencer, som vi synes er spændende, og derfor valgte vi at slå til«.

Nu skriver Viborg, at Fredberg refererede fra agentens omtale af spilleren. Det kalder Viborg »en klar fejl«.

Viborg understreger, at klubben ikke er blevet ramt økonomisk, fordi klubben ikke har udbetalt løn eller agenthonorar.

Derimod er klubben »blevet ramt på den professionelle stolthed« og er »offer for alvorlig kriminalitet«, skriver Viborg.

Over for B.T. har Verhagen tidligere fastholdt, at han er professionel fodboldspiller. Og at han var til prøvetræning, inden han skrev under. En påstand, som Viborg har afvist.

»Viborg er ikke en dum klub, som henter spillere, der ikke kan spille fodbold,« sagde Bernio Verhagen til avisen tidligere på ugen.

Overdragelsen af sagen til politiet sker samtidig med, at B.T. kan afsløre, at spilleren er forsvundet og er udeblevet fra en aftale i den jyske klub, der siden avisens skriverier om ham har ønsket at få ham til at stå skoleret og komme til et personligt møde.

Men Bernio Verhagen er altså ikke til at opspore, og hans hollandske telefonnummer, som B.T. også har forsøgt at kontakte ham på, er slukket og har været det siden lørdag.

Viborg meldte fredag ud, at klubben har fortrudt, at man satsede på Bernio Verhagen og gav ham en kontrakt frem til sommer.

»Der arbejdes på en løsning for fremtiden med Bernio Verhagen,« skrev Viborg FF i en officiel udmelding.

Med andre ord prøvede klubben at terminere kontrakten, men det har krævet, at man nåede frem til en aftale med Bernio Verhagen. Det har i denne omgang ikke kunnet lade sig gøre.

Ifølge B.T.s oplysninger vil Viborg prøve at lave en ny aftale med Bernio Verhagen, og hvis han også udebliver næste gang, falder hammeren, og klubben vil bortvise ham.

/ritzau/