Viborg køber succesfuld lejesvend fri af schweizisk klub

Efter gode præstationer i sit første halvår i Viborg FF har Nicolas Bürgy underskrevet en permanent kontrakt.

Nicolai Bürgy bliver i Viborg, hvor han har været på en lejeaftale siden januar. (Arkivfoto). Bo Amstrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Nicolas Bürgys lejeaftale i Viborg FF var egentlig slut, men schweizeren skal ingen steder lige foreløbig.

Superligaklubben har således haft pungen oppe af baglommen og købt den 26-årige forsvarsspiller fri af hans kontrakt i schweiziske Young Boys.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

Schweiziske Nicolas Bürgy gik direkte ind som fast mand i Viborgs midterforsvar, og sportschef Jesper Fredberg kunne altså ikke nænne at sige farvel allerede nu.

- Vi er ekstremt glade for, at det er lykkedes at få Nicolas på en permanent aftale. Det har været en topprioritet for os for at fastholde kontinuiteten på den position frem mod den svære anden sæson i Superligaen, siger Fredberg.

Nicolas Bürgy har underskrevet en kontrakt, der kan holde ham i domkirkebyen frem til sommeren 2025.

Han nåede at spille 15 kampe og score to mål for Viborg i forårssæsonen, hvor klubben sikrede sig deltagelse i Conference Leagues kvalifikationsturnering.

- Jeg er rigtig glad for at være i klubben, hvor jeg har fået en vigtig rolle med masser af ansvar, og det er vigtigt for mig og min karriere.

- Nu ser jeg frem til en ny og spændende periode med holdet. Jeg har tidligere spillet både Europa League og Champions League med Young Boys, og nu glæder jeg mig til Conference League med Viborg, siger han.

Den 26-årige schweizer kan prale af at have spillet fuld tid i to Champions League-kampe. Det skete i 2021, hvor Young Boys mødte Villarreal og Atalanta. Han sad på bænken mod gruppens sidste hold, Manchester United.

Senere onsdag aften afslørede Viborg, at klubben har forlænget aftalerne med talenterne Mads Søndergaard og Anton Gaaei. Begge har nu kontrakter, der løber til 2026.

/ritzau/