Viborg kigger op mod nedrykningsstregen

Indskiftningen af Mikkel Thygesen og Simon Poulsen blev afgørende, da FCM slog Viborg med 1-0. At bundholdet Viborg spillede godt i det meste af kampen, kan ingen jo se i tabellen. Der står fire kampe, nul point.

Facit blev som forventet, da FC Midtjylland i går på hjemmebane slog Viborg med 1-0 i SAS Ligaen. Men faktisk havde favoritterne et voldsomt besvær med at knække viborgenserne i sommervarmen i Herning.

Først da FCM-træner Erik Rasmussen sendte Mikkel Thygesen og Simon Poulsen på banen, kom der gang i hjemmeholdet, der indledte anden halvleg med at lægge et tungt pres på de grønblusede.

Og pludselig kombinerede Serghei Dadu og Ajilore Femi godt i midtjydernes venstre side, sendte bolden frem til Simon Poulsen, som lavede en sparkefinte og dernæst et indlæg til målfeltet, hvor måltyven Christian Olsen kom til og nærmest fik bolden skubbet ind bag John Alvbåge i Viborg-målet.

Trods nederlag havde gæsterne fra Viborg stor ære af kampen. Bundholdet var bedst i første halvleg og havde flere fine muligheder til at udligne til sidst, hvor det kun var uheld, der hindrede sæsonens første point.

Tættest på udligningen kom Christian Muomaife, som efter en frispilning i Viborgs højre side sendte bolden på tværs, men forbi den den fjerneste stolpe.

Og så sluttede kampen med FCM-sejr. Præcis som kampe mellem bund og top ofte gør det, når ingen af holdene spiller rigtig godt godt. Med sejr til topholdet.

Viborg tabte for fjerde gang ud af fire mulige. Og der skal snart ske noget i Domkirkebyen, hvis ikke Viborg skal bruge det meste af sæsonen på at kigge op mod nedrykningsstregen i SAS Liga-tabellen.

Viborgenserne vil vel mene, at det er vel tidligt på sæsonen at kigge den vej.