Viborg HK tror på overlevelse trods dyster spådom

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sparekassen Kronjylland kommer i en salgsvurdering af Viborg HKs aktie med en meget dyster dom over de danske mestres økonomiske status.

Under overskriften 'Tæt på afgrunden' foreslår Sparekassen Kronjylland et salg af traditionsklubbens aktier:

»Selskabet bevæger sig på det yderste af afgrunden, og vi har meget svært ved at se selskabet overleve uden kapitaltilførsel,« skriver banken i sin konklusion.

I Viborg HK er direktør Jan Buhr ærgerlig over, at Sparekassen Kronjylland er så skeptisk over for ligaens aktuelle tophold. Han mener blandt andet, at de dystre udmeldinger er et resultat af, at banken ikke kigger på de tiltag, Viborg har søsat.

»Jeg er ked af deres kommentarer, men jeg kan godt forstå det, hvis man bare kigger nøgternt på det uden at være nede i detaljerne omkring de ting, der er sat i gang. Hvis man kigger på historikken, ser det selvfølgelig ikke godt ud, men vi må bevise, at fakta er anderledes den her gang,« siger han.

Så Viborg HK eksisterer også i næste sæson?

»Ja, det gør det.«

»Der foregår nogle meget tætte forhandlinger nu omkring det såkaldte Tingvejsprojekt (skal sikre kapital ved blandt andet lejemål af Viborg Stadionhal, red.), og det er meget tæt på at falde på plads, og det er en væsentlig forudsætning i forhold til de planer, vi har med den fremtidige drift,« fortsætter Jan Buhr.

Viborg HK præsenterede i slutningen af september et nyt underskud på 8 mio. kr. trods et år med massive nedskæringer, og selskabet forventer et underskud for næste år på 2,4 mio. kr. Med en egenkapital på 5 mio. kr. ser det ifølge Sparekassen Kronjylland særdeles kritisk ud for Viborg HK, men det afviser Jan Buhr.

»Sparekassen Kronjylland angriber jo, om vi er realistiske og har været realistiske tidligere. Men jeg synes jo netop, at med de ting, vi gør nu her, så er vi ansvarlige og realistiske i og med, vi ikke tror, vi kan gå fra 0 til 100 på en gang. Det har man her i selskabet troet før. Nu har vi en forventning om et underskud næste år, og så tror vi, at vi fra 2015/16, er der balance i tingene. Og vi har styr på vores kapital og likviditet.«

Handler det om, at klubbens tidligere ledelse har været uansvarlig og ikke har haft realistiske forventninger til klubbens økonomi? Og derfor står I med en meget svækket troværdighed nu?

»Det skal jeg ikke kommentere på. Jeg kommenterer kun på det, jeg har med at gøre. Det er din konklusion.«

Men er min konklusion forkert?

»Nej, det tror jeg ikke.«

Jan Buhr stopper som direktør i Viborg HK med udgangen af oktober, og klubben har endnu ikke fundet hans afløser.