Viborg HK reddet fra konkurs

Viborg HKs direktør Jan Buhr. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Håndboldklubben Viborg HK undgår en konkurs, som har været faretruende tæt på gennem de seneste uger.

I en fondsbørsmeddelelse udsendt tirsdag aften fastslår Viborg HK, at de nødvendige kroner er rullet ind i klubkassen.

Det er lykkedes at skaffe den nødvendige likviditet til en fortsat drift ved at sælge Heidi Astrup Lounge, ved at lave en salgsaftale med et nyt anpartsselskab, Viborg HK’s Venner ApS, og ikke mindst pga. ekstraordinære sponsorbidrag fra både private og virksomheder, skriver Viborg HK i meddelelsen.

Viborg HK havde blandt andet sat 115 anparter á 25.000 kr. til salg, som det altså er lykkedes at få solgt.

Samlet har den traditionsrige håndboldklub fået tilført 5,2 mio. kroner, og i fondsbørsmeddelelsen udtrykker klubben stor stolthed over den opbakning, som der har været fra lokalområdet.- Det er en stor tilfredshed at iagttage de tiltag, der er og vil blive foretaget omkring håndbolden i Viborg, samt det store engagement der er udvist af ledelse og medarbejdere. En stor tak til alle, der har bidraget til den samlede løsning, siger bestyrelsesformand Ove Kloch.

Klubben har iværksat en spareplan til næste år, som betyder, at der blandt andet skal spares 30 pct. på lønbudgettet fra næste sæson. Det betyder et farvel til profiler som Cleopatra Darleux, Anne Suvdal og Amanda Kurtovic.

Viborg HK har gennem halvanden måned været tæt på en konkurs, da man ikke har haft økonomiske midler til at drive et professionelt håndboldhold. Situationen var så alvorlig, at man var blot 15 minutter fra ikke at kunne udbetale løn til spillertruppen og øvrige ansatte i februar måned.Med den økonomiske redning vil Viborg HK fortsat være repræsenteret i Dameligaen, som holdet fører med tre point ned til FC Midtjylland.