Viborg henter ny træner midt i overlevelseskamp

35-årige Allan Heine er ansat som ny cheftræner i Viborg HK. Fold sammen
Læs mere

Mens Viborg HK stadig kæmper for at få økonomien på plads og overleve som håndboldklub, er der tegn på lys i mørket. Således har klubben sikret sig en aftale med en ny cheftræner efter sommerferien.

Det er den 35-årige Allan Heine, der på en treårig kontrakt overtager tøjlerne efter den nuværende og midlertidige træner Lars Friis-Hansen, der afløste den fyrede Christian Dalmose.

Heine kommer fra et job som træner i Ringkøbing.

»At blive tilbudt jobbet som cheftræner i Viborg HK er et job og en mulighed, som man ikke bare kan sige nej til. Det bliver da en kæmpe udfordring, og jeg er da lidt beæret over den tillid, man viser mig. Så det er et spændende skridt videre i min karriere,« siger Allan Heine til sin nuværende arbejdsgivers officielle hjemmeside.

Viborg-direktør Henrik Dahl er særdeles tilfreds med nyansættelsen:

»Vi har haft Allan Heine i kikkerten et stykke tid og glæder os meget over, at vi er kommet frem til en aftale. Allan er den perfekte løsning for Viborg HK, da han sætter både talentudvikling og talentpleje meget højt. Han er træneren, der kan hjælpe os tilbage til vores kerneværdier og være med til at bygge holdet op til at være en magtfaktor i Danmark igen.«

Viborgs bestyrelsesformand Palle Kjeldahl-Christiansen forsøger at få enderne til mødes i den nye økonomiske virkelighed:

»Der er blevet lavet hårde, men nødvendige tilpasninger i Viborg HK. Der er skåret ind til benet på antallet af medarbejdere, frasolgt tabsgivende aktiviteter og skabt fokus på det kvindelige ligahold. Lige nu arbejdes der blandt lokale investorer på at stille yderligere kapital til rådighed, som kan styrke den samlede økonomi i Viborg HK på den længere bane.«

Viborg har foreløbigt sikret fire nye spillere til næste sæson:

Marie-Paule Gnabouyou, fransk højreback, Sidsel Bodholt Nielsen, bagspiller, som efter et ophold i Skive fH vender tilbage til Viborg HK, Siri Seglem, 32 år, norsk venstre back og playmaker, Ditte Kelså, 26 år, dansk venstre fløj, som kommer fra Skive fH.