Viborg gik i stå i Champions League-kvartfinale

vhk
Søndag, den 29. marts 2015 VHK - Randers (30-22) Foto: Morten Dueholm
Læs mere
Fold sammen

Det ser ud til, at kvartfinalen bliver endestation for Viborg HKs håndboldkvinder i dette års Champions League.

I hvert fald er kravet for en dansk plads i kvindernes Final4-stævne i maj i Ungarn, at det danske mesterhold præsterer noget, der minder om et mirakel, når holdet spiller returkamp i Buducnost i den kommende weekend.

Viborg HK tabte nemlig søndag aften hjemme 22-28 til det stærkt besatte hold fra Montenegro, der blandt mange andre tæller navne som rumæneren Cristina Neagu og montenegrineren Katarina Bulatovic.

Opgaven for det danske mandskab var på forhånd vurderet som en ’mission impossible<saxo:ch value="226 128 153"/>, da Buducnost har været blandt de mest dominerende hold i Champions League.

Til gengæld har Viborg HK i denne sæson måttet kæmpe både med mange skader i truppen og en masse uro omkring klubben med udskiftninger i ledelsen og en fyring af træner Christian Dalmose. På den baggrund var det faktisk opløftende, at Viborg fulgte pænt med i hele første halvleg.

Buducnost førte ganske vist en overgang 13-7, men anført af en velskydende Isabelle Gulldén formåede Viborg at komme stærkt igen og begrænse skaden frem mod pausen, hvor det danske hold kun var bagud 11-13.

Den oplevelse må have givet selvtillid, for Viborg fortsatte de gode takter i anden halvleg, og med et lille kvarter igen kunne en velspillende Rikke Skov endda bringe hjemmeholdet foran 20-19.

Men så valgte Buducnosts tyske målvogter, Clara Woltering, at finde storspillet frem, og det blev kostbart for det danske mandskab, der angrebsmæssigt gik helt i stå og kun formåede at score yderligere to mål i opgøret.

Med det klare nederlag står Viborg HK nu med et krav om at skulle vinde med syv overskydende mål på den svære udebane i Buducnost på søndag for at komme med i Final4-stævnet i Ungarn 10.-11. maj.

Rikke Skov blev dansk topscorer med otte scoringer, og det samme præsterede Katarina Bulatovic for Buducnost, mens Cristina Neagu scorede seks gange.