»Vi vil ha en sejr i Jylland«

Viborg var bedst i første halvleg, mens Brøndby tog sig lidt sammen efter pausen. Derfor sluttede mandagskampen retfærdigvis med et uafgjort resultat, som VFF eller BIF dog ikke kan bruge til særlig meget.

Brøndbys Peter Madsen kæmper med Viborgs Robert Persson. Viborg og Brøndby havde hver sin halveg, da de mødtes i Superligaen i går på Viborg Stadion. Kampen endte 1-1. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

Heller ikke 22. gang var lykkens gang for Brøndby IF, der stadig lider af det, man alt efter behag kan kalde jyde- eller udebanekomplekset.

Man orker det næsten ikke, for det er momentvis nedslående at beskæftige sig med Tom Køhlerts mandskab, som i hopla burde gøre gavn for dansk topfodbold. Men historien skal jo fortælles.

Viborg og Brøndby spillede uafgjort 1-1 i mandagskampen i SAS Ligaen foran 6.984 tilskuere på Viborg Stadion.

Hvad angår netop Viborg, kan der også skrives en masse skidt ikke mindst med det ringe udbytte i sæsonens første fem kampe som omdrejningspunkt. For et point, en målscore på 2-12 og en 12. plads i tabellen fører i hvert fald ikke store, positive overskrifter med sig.

Det faktum, at Viborg er et af bundholdene, var nu ikke til at spotte i første halvleg i aftes. De grønblusede styrede på det tidspunkt begivenhederne med hård hånd, og Brøndby kom kun til fadet, når koncentrationen svigtede hos enten Jakob Glerup eller Robert Åhman Persson. Specielt Simon Nagel agerede glimrende og hurtig boldflytter fra positionen på den centrale midtbane, hvilken præstation dog ikke overgik Petter Furuseths. Nordmanden var driblekonge, igangsætter, chanceoplægger med videre og bragte fortjent hjemmeholdet i 1-0-front i det 28. minut. Flot assisteret af veteranen Steffen Højer.

Hos Viborg gjorde Asbjørn Sennels tillige en okay venstreback-figur i hans første møde med de gamle holdkammerater fra Vestegnen.

Brøndby-træner Tom Køhlert, der har haft svært ved at finde idealopstillingen, lod blandt andet Thomas Rytter genindtræde i forsvarskæden, mens Stefan Gislason fik endnu en chance som styrmand uden dog at vise kvalitet eller det, der matcher.

At Brøndby-Køhlert i pausen skiftede Morten Rasmussen ind på bekostning af Anders Randrup, kan absolut ikke være årsagen, men lige så aggressivt Viborg angreb de første 45 minutter, lige så vakkelvornt virkede Anders Linderoths hold i omgang nummer to.

I anden halvleg, hvor Brøndby trods jyde-/udebanekomplekset kom frem til chancer og dermed fortjente den udligning, Morten »Duncan« Rasmussen sparkede i mål i det 75. minut få spilsekvenser efter Kim Daugaards fremragende stolpeknald.

»Duncans« tørre hug var endda fortræffeligt i en grad, at det må have givet et plus eller to i assisterende landstræner Peter Bondes notesbog. Bonde og Bondes chef, Morten Olsen, udtager i samme kontekst truppen til testopgøret mod Irland klokken 14 i dag.

Om end Brøndbys medrejsende fans får de sidste ord i artiklen.

»Vi vil ha en sejr i Jylland,« skreg de efter dommerens sidste fløjt.