Vettel utilfreds med straf for påkørsel af Hamilton

Lewis Hamilton mener, at straffen, som Sebastian Vettel søndag fik for at køre ind i ham, var for mild.

Der var masser af drama, da der søndag blev kørt Formel 1 i Baku i Aserbajdsjan, og de to stjerner Lewis Hamilton og Sebastian Vettel var i høj grad med til at smide brænde på bålet. Scanpix/Alexander Nemenov Fold sammen
Læs mere

Baku. Sebastian Vettel (Ferrari) fik søndag en straf for sin kørsel under det aserbajdsjanske grandprix, da han kørte ind i sin største rival til Formel 1-mesterskabet, Lewis Hamilton (Mercedes).

Den straf var tyskeren dog tydeligt utilfreds med efter løbet, og han mente ikke, at straffen var fair.

- Der skete ikke noget, gjorde der? Han bremsede foran mig, så hvad havde du forventet? siger Vettel ifølge AFP til det britiske medie Sky efter løbet.

Kort forinden at Vettel kørte ind i briten, havde Hamilton bremset sin Mercedes-racer med kort afstand ned til Vettel, som lå så tæt på briten, at han kørte op i ham.

Det blev Vettel tydeligt vred over, og han valgte derfor at køre op på siden af briten og dreje sin Ferrari ind i Hamilton. Det var den forseelse, der udløste tidsstraffen til Vettel.

- Jeg er sikker på, at han (Hamilton, red.) ikke gjorde det med vilje, men det var ikke det rigtige at gøre, siger Vettel efterfølgende.

Hamilton mente efter løbet, at Vettels straf var for mild.

- Det er farlig kørsel (af Vettel, red.) og at få en tidsstraf på ti sekunder for det....jeg behøver vist ikke sige mere, sagde Hamilton.

Løbet blev vundet af australske Daniel Ricciardo (Red Bull Racing), og danske Kevin Magnussen fik en syvendeplads i det meget kaotiske løb, der blandt andet indebar adskillige påkørsler og et rødt flag, der midlertidigt indstillede løbet, så banen kunne blive ryddet for stumper fra bilerne.

/ritzau/