Veteranrytter slår til i schweizisk møgvejr

Michael Albasini var hurtigst på 1. etape af Romandiet Rundt. Chris Froome blev nummer fem.

Med onsdagens sejr har Michael Albasini i alt vundet syv etaper i Romandiet Rundt i sin karriere. (arkiv) Scanpix/Philippe Lopez
Læs mere
Fold sammen

Champéry. Cykelrytteren Michael Albasini (Orica-Scott) fortsætter med at vise fin forårsform på de europæiske landeveje.

Onsdag kørte han først over stregen på 1. etape af Romandiet Rundt, der sluttede i silende regn i skibyen Champéry i hans hjemland, Schweiz.

I sidste uge imponerede Albasini ved at opnå top-10-placeringer i tre klassikere på stribe, Amstel Gold Race, La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège.

Den 36-årige schweizer blev nummer 55 på tirsdagens prolog, men var altså bedre kørende på etapeløbets første udfordring i bjergene.

Sammen med resten af favoritfeltet indhentede han et tremandsudbrud nogle kilometer før mål, og i spurten var Albasini hurtigere end Diego Ulissi (UAE Team Emirates) og Jesús Herrada (Movistar), der blev nummer to og tre.

Albasini er nu oppe på i alt syv etapesejre i Romandiet Rundt.

Chris Froome (Sky), der er ved at bygge formen op til sommerens Tour de France-forsvar, kørte ind på en femteplads.

I den samlede stilling er det fortsat Fabio Felline (Trek), der ligger øverst i klassementet. Italieneren var hurtigst i prologen på løbets førstedag.

/ritzau/