Veteranmålmand forlænger karrieren med Randers-skifte

Søren Haagen skal spille for Randers HH i den kommende sæson. Ved kontraktudløb vil han være fyldt 44 år.

I 1999 vogtede Søren Haagen det danske mål ved VM i Egypten. Scanpix/Ernst Van Norde Fold sammen
Læs mere

Randers. Det er 17 år siden, at målmanden Søren Haagen spillede sin sidste af i alt 79 landskampe for Danmark, men veteranen har ikke i sinde at gå på håndboldpension foreløbig.

Efter denne sæson skifter Søren Haagen fra Ribe-Esbjerg til Randers HH, hvor han har fået en etårig kontrakt.

Det oplyser Randers HH på sin hjemmeside.

Når den kontrakt udløber i sommeren 2018, vil Søren Haagen være fyldt 44 år.

Den kronjyske klub ligger aktuelt sidst i 888 Ligaen og kæmper hårdt for at redde endnu en sæson i landets bedste række.

Fra næste sæson har klubben ansat Jan Paulsen som ny cheftræner, og han er en af årsagerne til, at Søren Haagen skifter til randrusianerne.

- Det er stærkt at ansætte en trænerkapacitet som Jan, siger målmanden.

De to kender hinanden fra Mors-Thy Håndbold, som Søren Haagen var med til at redde fri af bundkampen i sidste sæson. Også træneren er glad for en genforening.

- Efter en kort tilvænning var Søren Haagen reelt årsagen til, at vi slap fri af nedrykningsspillet og var tæt på slutspillet.

- Han er et konkurrencemenneske, en god holdspiller, et rummeligt menneske med begge ben solidt plantet på jorden, og han er dygtig til at støtte op om de unge spillere, siger Jan Paulsen om sin kommende målmand.

Søren Haagen har tidligere vogtet målet for både Flensburg-Handewitt og rivalen THW Kiel. Omkring årtusindskiftet var han regnet som en af de bedste målmænd i Bundesligaen.

Han fik landsholdsdebut i 1994.

/ritzau/