Vestergaard og Gladbach stopper Bayerns stime med 2-1

Borussia Mönchengladbach tilføjede Bayern München det første nederlag, efter Jupp Heynckes tiltrådte.

Mönchengladbach med Jannik Vestergaard (th.) vandt hjemme over Bayern München. Scanpix/Patrik Stollarz
Læs mere
Fold sammen

Mönchengladbach. Storklubben Bayern München led lørdag aften sit første nederlag, efter Jupp Heynckes blev hentet ind som træner ovenpå en skuffende sæsonstart.

Fem ligasejre med en score på 14-1 samlet blev det til, inden Borussia Mönchengladbach stak en kæp i hjulet på mesterholdet og vandt 2-1 hjemme i Bundesligaen.

Sejren kom i hus med den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard i midterforsvaret i hele kampen.

Ganske pudsigt var det netop i Gladbach, at Heynckes tilbragte det meste af sin karriere som aktiv, og han har været træner i klubben ad flere omgange.

Med nederlaget må Bayern se sit forspring i toppen skrumpe. Førerholdet har 29 point, mens RB Leipzig, der sejrede tidligere lørdag, har 26.

Med sejren kom Gladbach op på 24 point ligesom nummer tre, Schalke 04.

Bayern dominerede opgøret og sad på bolden i to tredjedele af tiden, men hjemmeholdet spillede til gengæld meget direkte, så opgøret levede i begge ender. Men først i de sidste minutter af første halvleg blev scoringen åbnet.

Bayern-forsvareren Niklas Süle tog hånden til hjælp i feltet efter 38 minutter, og på det efterfølgende straffespark scorede Thorgan Hazard helt nede ved stolpen, selv om keeper Sven Ulreich var dernede for at parere.

I minuttet efter pausen blev det 2-0, da Lars Stindl hårdt presset fik sendt bolden mod bageste stolpe, hvor Matthias Ginter helt udækket kunne tjatte bolden over stregen.

Bayern pressede for reducering, men den kom først 16 minutter før tid. Gladbach sendte i første omgang et frispark ud af farezonen, men fra næsten 25 meter sendte Arturo Vidal riposten i nettet til 1-2.

Men Bayern kom ikke nærmere point og led sæsonens andet liganederlag.

/ritzau/