Verdensrekordholder nægter bloddoping

41-årige Paula Radcliffe (th) sluttede sin karriere i årets London Marathon. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den kvindelige verdensrekordholder i maratonløb, englænderen Paula Radcliffe, nægter at være involveret i bloddoping.

Den 41-årige Paula Radcliffe er kommet under mistanke for at have brugt bloddoping, men det vil verdensrekordholderen i maratonløb ikke have siddende på sig.

Efter afsløringer af bloddoping i atletik i den britiske avis The Sunday Times har parlamentsmedlemmet Jesse Norman sagt, at alle vindere og medaljetagere ved London Marathon er under mistanke.

Paula Radcliffe har vundet London Marathon tre gange, og med Jesse Normans udtalelser føler hun, at hun »reelt er under mistanke«, selvom hun ikke er nævnt ved navn.

»Jeg har igennem min karriere ført en lang og hård kampagne mod snyd og de, som hjælper snydere. Disse anklager truer med at underminere alt, hvad jeg har stået for og mit gode navn og rygte,« siger Paula Radcliffe ifølge BBC.

»Ved at kæde mit navn sammen med anklager om snyd lider mit navn ubodelig skade, uanset hvor usande jeg ved, at de er,« siger Paula Radcliffe, der satte verdensrekord i 2003, da hun i London Marathon tilbagelagde de 42,195 km på to timer, 15 minutter og 25 sekunder. Så meget mere imponerende er bedriften, fordi hun lider af astma.

Paula Radcliffe sluttede sin karriere tidligere i år ved at løbe London Marathon.