Verdensmestre ender i dødens pulje: Den værste position

De franske verdensmestre, portugisiske europamestre og historisk stærke tyskere endte i samme gruppe ved EM.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bukarest. Landstrænerne fra Tyskland, Frankrig og Portugal erkender, at deres landshold er havnet i "dødens pulje".

De tre storhold blev lørdag sat i samme gruppe ved lodtrækningen til gruppespillet ved EM i 2020.

- Det er den sværeste gruppe, men det må vi tage med. Vi er muligvis i den værste position, fordi playoff-holdet i gruppen kan være det bedste af alle playoff-holdene, siger Frankrigs landstræner, Didier Deschamps ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Dette betyder, at vi skal være helt oppe i gear fra start, siger Deschamps ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det sidste hold i "dødens pulje" skal findes i playoffrunden fra Nations Leagues A-lag med holdene Island, Ungarn, Bulgarien og Rumænien.

Hvis Rumænien vinder, ender holdet dog i Gruppe C med Holland, Ukraine og Østrig. Sker det, ender vinderen af playoffrunden fra Nations Leagues D-lag med Georgien, Nordmakedonien, Kosovo og Hviderusland i "dødens pulje".

Tyskland er blandt de 12 værter ved EM, der også spilles i København. Alle Tysklands tre kampe skal spilles i den fodboldgale by München.

- Det er "dødens pulje". Kampene i München bliver fodboldfestivaler, og forventningerne kommer til at være høje.

- Det bliver en enorm udfordring for vores unge hold, men også en stor motivation, siger Tysklands landstræner, Joachim Löw, ifølge Reuters.

Han peger på de franske verdensmestre som favoritter.

- De er verdensmestre og er blevet stærkere over de seneste tre til fire år. De er gruppefavoritter, siger Löw ifølge AFP.

Portugals landstræner, Fernando Santos, har gode minder med Frankrig, som Portugal slog i finalen ved EM for fire år siden med en skadet Cristiano Ronaldo på sidelinjen.

- Gruppen indeholder vinderne af de seneste tre store internationale slutrunder.

- Det er en hård gruppe med to favoritter til titlen og en bejler. Vi tror på os selv, siger Fernando Santos ifølge Reuters.

Den største favorit til at vinde EM er ifølge bookmakerne England.

Holdet er i pulje med Kroatien, Tjekkiet og vinderen af playoffrunden fra Nations Leagues C-lag, der tæller Skotland, Norge, Serbien og Israel.

- Vi må acceptere, at forventningerne har ændret sig, siger Englands landstræner, Gareth Southgate, og tilføjer, at holdets semifinaleplads i VM i 2018 har hævet folkets tro på landsholdet.

/ritzau/