Verdensmesteren styrtede i regnen

Fabian Cancellara var ikke i nærheden af at hente sin tredje etapesejr lørdag. Schweizeren styrtede på enkeltstarten, men regner med at nå til Paris trods alt.

Foto: AFP Fold sammen
Læs mere

Det var en forslået Fabian Cancellara, der trillede over målstregen som den første Team CSC-rytter efter lørdagens 54 kilometer lange enkeltstart i Albi. Schweizeren var det danske holds eneste reelle bud på en topplacering, men den drøm blev knust, da Cancellara tog en lidt for stor chance i farligt sving og styrtede.

- Når du styrter i regnen og stadig skal køre 30 kilometer, så er det ikke rart. Når man tager chancer, ved man, at dette kan ske. Nu bliver det hårdt i morgen med store smerter, sagde Cancellara, der steg af cyklen og hurtigt fik gjort lidt ved sårene på låret.

Den forsvarende verdensmester i enkeltstart slog også hånden, men han er ikke på vej ud af Tour de France, forsikrer han. Britiske Bradley Wiggins fører i øjeblikket enkeltstarten. Britten var heldig og kørte halvdelen af ruten, inden regnen begyndte at vælte ned i Albi. Cancellara var seks et halvt minut langsommeren end Wiggins, der brugte 1.08.48 timer på at køre de 54 kilometer./ritzau/