Verdensmester på glatis

Teams CSCs tidligere gule førerhund Fabian Cancellara kom galt af sted i sin favoritdisciplin enkeltstarten.

Om han ligefrem kunne vinde var vel et åbent spørgsmål, men under alle omstændigheder havde Team CSC stor tiltro til Fabian Cancellaras evner inden gårsdagens enkeltstart.

Men det gik helt anderledes, da den ellers tempostærke schweizer ikke kom i nærheden af at vise den styrke, der gjorde ham til en af forhåndsfavoritterne, eller i hvert fald en af outsiderne.

Cancellara, der startede Touren med at vinde prologen i London og senere sejrede på endnu en etape for at forsvare den gule trøje frem til de første høje bjerge, fik den tvivlsomme fornøjelse at køre de 54 km i Albi på en regnvåd og dermed sine steder spejlglat rute, hvilket kom til at koste, da han satsede højt i et sving og styrtede.

Indtil da så det hæderligt ud, men med 30 km. igen var der ikke meget andet at gøre end at resignere med smerter i den ene hånd og mærker på det ene lår.

Cancellara, der er regerende verdensmester i enkeltstart, gjorde det dog klart, at han ikke er ved at forlade løbet. Det vil uden tvivl gøre ondt de kommende dage, men han er klar igen, når en mere flad tempokørsel venter på lørdag.

»Han kørte godt indtil styrtet, men det er vanskeligt i regnen,« trøstede sportsdirektør Kim Andersen.