Verden sørger over Maradona: »En dag spiller vi fodbold igen«

Fodboldlegenden Diego Maradona er død i en alder af 60 år. Nu bliver han mindet over hele verden, der hylder ham for de mange magiske øjeblikke.

Diego Maradona er død af en blodprop. Nu bliver hans liv mindet og hyldet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Javier Soriano/AFP/Ritzau Scanpix

Den argentinske fodboldlegende Diego Maradona er død efter et hjerteanfald.

Diego Maradona opfattes af mange som det måske største fodboldtalent, verden nogensinde har set.

Maradona spillede for den argentinske storklub Boca Junior, inden han blev hentet til Europa for at spille for FC Barcelona, Napoli og Sevilla. Han var desuden med til at vinde VM-guld med det argentinske landshold ved VM i 1986 i Mexico.

Nu hyldes den legendariske fodboldstjerne på internettet, og her kan du se nogle af de mange reaktioner på Maradonas liv og dødsfald.

FC Barcelona har blandt andet udsendt en officiel udmelding. Her skriver klubben, at »FC Barcelona udtrykker sin dybeste medfølelse med Diego Armando Maradonas død, en spiller for vores klub (1982-84) og et ikon for verdensfodbold. Hvil i fred Diego,« lyder det.

Også Barcelonas ærkerival Real Madrid hylder Maradona.

»Real Madrid C. F., dens præsident og bestyrelse er dybt ked af at høre, at en ægte legende i verdensfodbold, Diego Armando Maradona, er gået bort. Real Madrid udtrykker sin medfølelse med sin familie og venner, hans tidligere klubber og fodboldfans verden over, især dem i Argentina,« lyder klubbens officielle udmelding.

Den store brasilianske fodboldlegende Pelé har også reageret på Maradonas dødsfald. Han er ked af at »have mistet sin ven på denne måde«, siger han ifølge The Independent.

»En dag spiller vi fodbold igen sammen i himlen,« tilføjer han.

Tidligere britisk fodboldspiller og nu kommentator, Gary Lineker kommenterer på dødsfaldet.

Samme gør den walisiske fodboldspiller, Ian Rush.

Den danske fodboldlegende Preben Elkjær fortæller til B.T., at Maradona var »den måske bedste fodboldspiller nogensinde«. Også Kasper Schmeichel udtrykker sin sorg over fodboldspillerens dødsfald. Det gør han i et opslag på Twitter.

»Nok den bedste til nogensinde at spille spillet og en kæmpe gentleman. Hvil i fred, Diego Maradona,« skriver han.

Den argentinske præsident, Alberto Fernandez, har nu også bekræftet, at landet vil gå i landesorg i tre dage.

»Du var den bedste af dem alle. Tak, fordi du har eksisteret, Diego. Vi vil savne dig hele livet,« siger han ifølge The Independent.