Venus Williams er klar til kvartfinalebrag i US Open

Den 37-årige amerikaner er blandt de sidste otte i US Open efter sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro.

Den niendeseedede Venus Williams er videre til kvartfinalen i US Open, efter en sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLIVE BRUNSKILL

Den niendeseedede Venus Williams er videre til kvartfinalen i US Open, efter en sejr i tre sæt over Carla Suárez Navarro.

Den 37-årige amerikanske veteran fik en stærk start mod Carla Suárez Navarro, da hun brød spanierens første serveparti og bragte sig foran 2-0 på vej mod en sikker sejr på 6-3 i første sejr.

Navarro, der er nummer 35 på verdensranglisten, vandt andet sæt med samme cifre, men tabte herefter pusten i det afgørende tredje sæt, som Venus Williams vandt 6-1.

Amerikaneren har to gange tidligere vundet singlerækken i US Open, men den seneste triumf ligger 16 år tilbage, da hun i finalen slog lillesøsteren Serena.

Venus Williams skal i næste kamp møde Petra Kvitova, der har vundet Wimbledon to gange.

Den 13.-seedede tjekke eliminerede dette års Wimbledon-vinder, Garbiñe Muguruza, der var seedet til en plads i semifinalen.

Første sæt blev en tæt affære, som Kvitova vandt.

Muguruza førte ellers 4-1 i åbningssættet og havde tre chancer for at bryde til 5-1. Men Kvitova gav ikke op og holdt serven. Derefter vandt hun fire ud de næste fem partier, før hun afgjorde sættet i tiebreak. Andet sæt vandt hun 6-3.

Det er Kvitovas største sejr, siden hun vendte tilbage til sporten, efter at hun i december var udsat for et knivoverfald i sit hjem i Tjekkiet.

Kun en gang tidligere - i 2015 - er hun nået frem til kvartfinalerne ved US Open.

»Jeg har arbejdet hårdt for at komme tilbage og være her. Det betyder rigtig meget,« sagde hun efter sejren ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kvitova kan blive den anden venstrehåndsspiller i træk til at vinde US Open efter Angelique Kerber vandt i 2016. Første forhindring bliver Venus Williams, den ældste tilbageværende spiller hos kvinderne.

/ritzau/