Vendsyssel-træner: FCK kan splitte mit hold ad

Den nye strategi i Vendsyssel kræver tid, men Erik Rasmussen mener, at pokalsemifinalisten er på rette vej.

Læs mere
Fold sammen

Med en sejr over FC København kan Vendsyssel FF torsdag spille sig i pokalfinalen.

Vendsyssel-træner Erik Rasmussen erkender dog, at det bliver svært for 1. divisionsholdet at hamle op med de forsvarende pokalmestre, der besøger Hjørring klokken 19.

- Der er ingen tvivl om, at FCK er suverænt det bedste hold i dansk fodbold. Derfor fører de også Superligaen med 13 point til nummer to. Det er Davids kamp mod Goliat, siger Erik Rasmussen.

- Men slår vi dem, vil det ikke være første gang i historien, at der sker en overraskelse. Mine spillere skal tro på, at de kan.

- Alle skal gå ind med selvtillid og tro på, at det kan lade sig gøre. Tro er halvdelen af fodbold. Det duer ikke, at mine spillere hænger med hovederne, siger Vendsyssel-træneren.

Samtidig med, at han skal indgyde tro i sine spillere, så skal Erik Rasmussen også gøre sine spillere klart, hvad der venter.

- Vi ved, at FCK kommer med meget fysik og et højt tempo, som vi normalt ikke er i nærheden af. De har også individuelle kvaliteter, som vores spillere ikke har, siger han.

I 1. division har Vendsyssel i flere kampe haft held og dygtighed til at hive sejre i land ved at sende store folk frem i modstandernes felt til sidst. Den strategi kan nok ikke bruges mod FCK.

- Hvis vi satser mod FCK, så vil de splitte os af. Vi har gjort det mod Vejle og Fremad Amager, men dem kan man ikke sammenligne med FCK.

- FCK's spillere er så hurtige og boldsikre, så hvis vi ikke står kompakt og ikke ved, hvordan vi helt nøjagtigt skal agere defensivt, så bliver vi splittet ad, siger han.

- Vi skal håbe på, at vi kan komme ud til kampen med en aggressivitet, som er kolossal. Det er den eneste måde, vi kan prøve at matche FCK. Og så skal vi prøve at få nogle omstillinger, hvor vi kan gøre ondt på dem, siger Rasmussen.

Vendsyssel-træneren har blot været i klubben i få måneder. I januar blev Erik Rasmussen hentet ind i en stilling som formand for den sportslige ledelse, da en gruppe investorer rykkede ind i den nordjyske klub.

En ny strategi blev samtidig udrullet, og Vendsyssel vil fremover satse på en anden og mere udfordrende, tempofyldt spillestil.

Selv om klubben overvintrede på en andenplads med samme pointantal som førerholdet fra Hobro, så lå den daværende træner Joakim Mattssons tanker og idéer for langt væk fra Erik Rasmussens.

Derfor blev Mattsson fyret, og Rasmussen overtog.

Med angriberen Thomas Dalgaards ord har Vendsyssel ikke spillet ret godt i foråret, og holdet er drysset ned på ligaens fjerdeplads - otte point fra Hobros tophold.

Afstanden til nummer to og tre, der kæmper for at spille playoffkampe om oprykning til Superligaen, er også stor.

- Det er ikke tilfredsstillende, hvor vi ligger i tabellen. Vi har fire point op til tredjepladsen (Helsingør) og fem til andenpladsen (Skive). Det er ikke godt nok, erkender Rasmussen.

- Men i de seneste seks kampe har vi vundet fire, tabt en og spillet en uafgjort. Samtidig er vi i en semifinale i pokalen.

- Så vi har skuffet, men vi er inde i en god fase. Vi er ikke i nærheden af, hvor vi skal være om et halvt år. Men nu skal jeg og den nye bestyrelse lige have sat vores aftryk, siger Vendsyssel-træneren.

- Vi gik ind med en plan om et forløb på 2,5 år, hvor vi vil være i Superligaen. Det tror jeg meget på.

- Det er kun to og en halv måned siden, jeg overtog, og det var først dér, at vi kunne arbejde hen imod det, vi ville.

- Det er ikke nogen undskyldning for, at vi ikke har fået point nok. Men vi ville gerne forandre hele klubbens profil.

- Tidligere hentede man spillere på aftægt og var relativt mere defensivt orienteret. Vi vil i stedet have unge, eksplosive, dynamiske og talentfulde spillere, forklarer Rasmussen.

Selv om Vendsyssel er faldet tilbage i tabellen i 1. division, så mener han fortsat, at det var rigtigt at fyre Mattsson og ændre spillestil fra 3-5-2 til 4-4-2 i vinterpausen.

- Da jeg overtog, var den offentlige mening, at oprykningen ikke kunne smutte for Vendsyssel.

- Men faktisk lå otte hold inden for fire points afstand, så en kamp kunne ændre alt fra en første- til en syvendeplads.

- For mit og bestyrelsens vedkommende kiggede vi på, hvordan spiller og træner vi, og hvordan vil vi gerne have det. Der var for mange ting, der kolliderede, så jeg blev nødt til at reagere, siger han.

Torsdagens pokalsemifinale spilles på Bredbånd Nord Arena i Hjørring klokken 19.

I den anden semifinale får FC Midtjylland besøg af Brøndby i næste uge.

/ritzau/