Vendsyssel-spillere tror på lykketræf mod FCK

Vendsyssel FF vil i torsdagens pokalsemifinale forsøge at slå FCK som det første danske hold i denne sæson.

Vendsyssel-målmand Jesper Christiansen har vundet fire mesterskaber med FC København. Nu står den 39-årige målmand over for sin tidligere klub, når Vendsyssel torsdag tager mod FCK i pokalsemifinalen. Arkivfoto. Scanpix/Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

1. divisionsklubben Vendsyssels spillere erkender, at de på alle punkter er dårligere end FC København.

Alligevel tror nordjyderne på, at de torsdag aften i Hjørring kan levere et lykketræf i semifinalen mod FC København i DBU Pokalen.

- Det ser umuligt ud. Vi går højst sandsynligt ikke videre, men vi er så dumme, at vi tror på, det kan lade sig gøre, siger angriberen Thomas Dalgaard.

Selv om FCK er bedre til det hele, så er der nogle punkter, hvor Vendsyssel måske kan ramme de forsvarende pokalmestre.

- Vi har store spillere og er et godt dødbold-hold. På den front kan vi måske matche dem.

- Men jeg er alligevel lidt usikker. De har jo Andreas Cornelius, der virker god med hovedet for tiden, siger Dalgaard med henvisning til FCK-angriberen, som i weekenden scorede to gange i en 3-1-sejr over FC Midtjylland.

- På dagen kan det måske lade sig gøre, tilføjer han.

Vendsyssel-målmand Jesper Christiansen har en fortid i FCK, som han fra 2005 til 2010 var med til at gøre til dansk mester fire gange.

- Det er ekstra specielt for mig at møde FCK i semifinalen. Der er stadigvæk spillere tilbage i FCK og folk i trænerstaben fra min tid. Jeg havde mange gode år og store oplevelser der, siger Christiansen.

- Som jeg ser det, er der ikke noget punkt, hvor vi er bedre end FCK.

- Det vil være en katastrofe, hvis FCK ryger ud til os. Men det er et pres, de spiller under til daglig - de må ikke tabe kampe.

- Vi kan til gengæld spille frit, og det kan vise sig at være en god ting for os. At vi kan tage det som en oplevelse, siger målmanden.

Vendsyssel har på vejen mod semifinalen slået blandt andre superligaholdet OB ud af turneringen. Både Jesper Christiansen og Thomas Dalgaard mener, at Vendsyssel kan matche hold fra landets bedste række.

- Toppen af 1. division og bunden af Superligaen er meget tæt. Der er ikke stor forskel, siger Dalgaard.

- I pokalturneringen er der også en del superligahold, der er røget ud til 1. divisionshold. Jeg er tæt på at sige, at vi ikke er dårligere end AGF, Viborg og Esbjerg fra Superligaen.

- Men FCK er også en del bedre end de hold, siger angriberen.

Vendsyssel trænes af Erik Rasmussen, der i vinterpausen som nytiltrådt formand for klubbens sportslige ledelse var med til at fyre forgængeren Joakim Mattsson.

Mattsson havde ellers ført Vendsyssel op på en delt førsteplads i 1. division, men under Erik Rasmussen er holdet drysset ned på en fjerdeplads.

- Vi har ikke spillet ret mange gode kampe i foråret, siger Thomas Dalgaard.

- Vi leder lidt efter spillet, og oprykningen er ved at smuldre for os.

- Spillet har stort set kun fungeret for os, når vi til sidst i kampene har smidt de store folk med frem og skabt noget ud fra det.

- Vi spiller ikke ret godt, og det taler ikke til vores fordel mod FCK. Men det er sådan en kamp, hvor folk kan finde lidt ekstra frem, siger angriberen.

Torsdagens pokalsemifinale spilles på Bredbånd Nord Arena i Hjørring klokken 19.

I den anden semifinale får FC Midtjylland besøg af Brøndby i næste uge.

/ritzau/