Vellykket test for svenskerne

Sverige prøvede formen af før den vigtige EM-kvalifikationskamp mod Danmark ved at slå USA 1-0. Målet blev scoret af Kim Källström.

Mens den danske landstræner Morten Olsen tilsyneladende har en del, der skal arbejdes med inden EM-kvalifikationskampen mod Sverige på Råsunda i Stockholm den 8. september, så kan hans svenske kollega Lars Lagerbäck tage det mere roligt. Sverige vandt nemlig sin træningskamp hjemme på Ullevi i Göteborg mod USA uden større problemer med 1-0.

Svenskerne med en veloplagt Zlatan Ibrahimovic i angrebet havde flere gode tilbud i første halvleg, men først efter en times spil fik de blå-gule hul på amerikanernes målmand Tim Howard. Det var Lyon-spilleren Kim Källström, der efter et par afbrændere tidligere i kampen sikrede sejren for hjemmeholdet.

Sverige har haft skadesproblemer på målmandsposten den senere tid, men der var intet at udsætte på Rami Shaabans indsats i kampen.

En anden af Danmarks gruppemodstandere, Spanien, vandt 3-2 på udebane mod Grækenland. Grækerne kom foran to gange, men spanierne reducerede hver gang ved henholdsvis Carlos Marchena og David Silva. Samme Silva sikrede spanierne sejren i dommerens overtid.

/ritzau/