Velkommen i middelklassen

Ret beset ledes tankerne - på grund af Brøndbys nuværende udfald i lange perioder af SAS Liga-kampene hen mod et mandskab uden rygrad, uden styring, uden rollefordeling, uden klasse etc.

For godt og vel en måned siden skrev jeg en kommentar med overskriften »Kom så i gang ...«, som var en direkte og ret beset høflig opfordring - eller ordre om man vil - til Brøndby, der indledte SAS Liga-sæsonen med at smide en sikker sejr over FC Nordsjælland i skraldespanden. Få dage efter nederlaget i Esbjerg i øvrigt.

Humlen i kommentaren var i og for sig, at Brøndby er for store og for gode til at rode rundt blandt masserne i bunden eller i midten af tabellen.

Humlen i kommentaren var i og for sig, at dansk fodbold vil have det eventyrlig meget bedre, hvis Brøndby er i topform; hvis Brøndby-holdet besidder samme niveau som de Brøndby-hold, der i specielt første halvdel af halvfemserne lavede resultater i europæisk sammenhæng.

Tænk sig, hvis fodbold-Danmark kunne prale af nærved to gange FCK-succes i Champions League efterfulgt af stabile OB, vakse ulve og stribede nordjyder.

Hvad angår førstnævnte punkt. Dét med at Brøndby er for store og for gode til at rode rundt blandt masserne i bunden eller i midten af tabellen - simpelthen fordi Brøndby er Brøndby; fordi Brøndby spiller i gule trøjer foran »Faxe-tribunen«.

Bum bum, næppe mange mennesker med en smule fodboldforstand - i hvert fald ikke undertegnede - kan længere finde argumenter, der understøtter Brøndbys indiskutable position i toppen af det danske fodboldhierarki.

Ret beset ledes tankerne - på grund af Brøndbys nuværende udfald i lange perioder af SAS Liga-kampene - hen mod et mandskab uden rygrad, uden styring, uden rollefordeling, uden klasse etc. Med FC Midtjylland-opgøret, første halvleg i Viborg og lørdagsbegivenheden mod AGF i egenskab af rystende og tydeligste eksempler.

Som Viasats fodboldekspert, den tidligere landsholdsmålmand Peter Kjær, understreger i et svar artiklen herunder, spillede Brøndby som et bundhold mod AGF, der ganske fortjent tog den fulde gevinst.

At være kritiker er sgu ingen sag, mener en masse Brøndby-fans, der over tiden har skrevet ind til Berlingske Tidendes sportsredaktion med beklagelser over fokuseringen på krisen i familieforetagendet på Vestegnen.

Hertil lyder svaret, at det skam er hårdt arbejde at komme med kvalificerede bud på, hvordan Brøndby udvikler sig med skindet på næsen.

Mulighederne er mange.

Bør Bjerregaard den Ældre, Bjerregaard den Yngre, træner Tom Køhlert eller anfører Per Nielsen trække sig?

Bør Bjerregaard den Ældre og den Yngre i fællesskab afskibe Marcus Lantz, Thomas Rasmussen, Thomas Rytter samt fire-fem perifere udlændinge? Tja, en eller anden effekt vil sådanne beslutninger jo få.

Om end det eneste, der kan karakteriseres som sikkert, er, at Brøndby er styrtdykket fra positionen i toppen af dansk fodbold til sikkert medlem af middelklassen.