Velkendte argentinere kan give Danmark en svær VM-åbning

For tredje gang på to år åbner Danmark en slutrunde mod Argentina, og det har ikke været uden problemer.

Hvis nogle af de danske spillere får en deja-vu-oplevelse, når de fredag aften løber på banen til premieren ved håndbold-VM, er det ikke så underligt.

Modstanderen i den første kamp er nemlig Argentina, og det er tredje gang på to år, danskerne og argentinerne åbner en stor turnering med at møde hinanden.

For landstræner Gudmundur Gudmundsson går det argentinske bekendtskab endda endnu længere tilbage.

- Det er fjerde gang på få år, jeg møder Argentina i den første kamp i en slutrunde. Første gang var ved OL i 2012 som træner for Island.

- Derefter har jeg mødt dem med Danmark i åbningskampen ved VM i Qatar i 2015, ved OL sidste år og så nu ved VM i Frankrig. Det er meget mærkeligt, siger landstræneren med et skævt smil.

Selv om Argentina aldrig er blevet placeret bedre end nummer 12 ved et VM, er det ikke et hold, man besejrer uden at få sved på panden.

Ved VM i Qatar måtte Danmark nøjes med uafgjort 24-24, og så sent som ved OL for fem måneder siden var stillingen uafgjort ved pausen, inden danskerne trak fra i anden halvleg.

- I Qatar førte vi med 18-12 i anden halvleg og spillede så alligevel uafgjort. Men det er overstået, og vi er kommet videre, siger Gudmundur Gudmundsson.

Han har sædvanen tro nærstuderet alle Argentinas seneste kampe på video som forberedelse til VM.

- Det er en brandfarlig modstander, for i første kamp er de meget aggressive og hurtige, og de spiller meget offensivt. Det er et godt hold, der har haft den samme træner i mange år og er godt sammenspillet, siger han.

Kampen i Qatar er den eneste gang, Danmark har smidt point mod argentinerne. De øvrige fem indbyrdes møder er endt med danske sejre på minimum fire overskydende mål.

/ritzau/