Vejen ligger åben, Aalborg

På forhånd lignede nordjyderne det danske hold, der ville få de største problemer i Champions Leauge, men det vidste de åbenbart ikke selv.

Aalborg DH tog et stort skridt mod kvartfinalerne, da de i går vandt nøglekampen over Krim Ljublana. Her er det Aalborg DHs Matilda Boson, der lægger an til scoring. <br>Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere

»Et fornuftigt skridt,« mente cheftræner Christian Dalmose.

Det kan man kalde en underspilning, der vil noget, al den stund Aalborg DH få minutter tidligere havde vundet selveste nøglekampen i årets Champions League.

Faktisk kan man uden overdrivelse sige, at vejen ligger åben for nordjyderne i resten af gruppespillet. Vel er det tidligt med spådomme, men holder de takterne fra i går, er der ingen tvivl om, at de går glat til kvartfinalerne.

26-24 til Dalmoses kvinder over favoritterne, sidste års finalister Krim Ljubljana, efter en underholdende kamp af to hold, der »stod godt til hinanden,« som træneren bemærkede og som ikke var bange for at bruge fysikken.

»Der blev sandelig gået til den,« fastslog Dalmose. »Det kræver meget luft og energi at holde en spiller som Liudmila Bodnieva, men flot at vi holdt hende nede på syv scoringer.«

Kampens afgørelse faldt på et flot dansk kvarter efter pausen, hvor hjemmeholdet, godt bakket op af knap 4300 tilskuere, trak afgørende fra.

Foran 25-20 syntes kampen afgjort, men så gik der unødvendigt koks i maskineriet, hvorfor slovenerne rykkede faretruende nærmere.

»Man kan sige, at vi spillede et godt kvarter og 10 dårlige minutter,« lød Dalmoses analyse.

Kampens profil var Aalborgs norske målvogter Katrine Lunde, der i lange perioder tog stort set alt, hvad hun kom i nærheden af. Inklusiv straffekast står der 30 redninger på blokken.

Langt mellem danskerne
Man vidste det jo egentlig godt, men det var alligevel tankevækkende, at kun en dansker var på banen fra start. Louise Pedersen, der i parentes bemærket ikke er god nok til nationalmandskabet - ifølge landstræneren, altså - på højre fløj.

Senere fik hun i perioder selskab af en anden Louise, med efternavnet Mortensen, men så var det også det. Skal der vades i det, gik der 23.31 minutter, inden Louise Pedersen kom på tavlen. Til gengæld var hun at finde i en nøglerolle efter pausen.

Mortensen fulgte op lidt senere. I øvrigt med et uhyre vigtigt mål.

I undertal iførte hun sig målvogtertrøjen og trådte ind som ekstra markspiller. Et smart trick som de danske klubber og landsholdet efterhånden er blevet gode til at udføre.

I samme rolle fremtvang hun senere et straffekast, så nordjyderne kunne gå til pausen med en kneben føring på 15-14 efter noget af en stillingskrig, der allerede her havde målvogter Lunde i den absolutte hovedrolle.

Det var svært at forestille sig, at hun skulle blive endnu bedre efter pausen, men det blev hun.

Udover hende var der også gode præstationer af søster Kristine, førnævnte Pedersen, inden pausen Mathilde Boson og Louise Mortensen, der rundede indsatsen af med at score Aalborgs sidste mål.