Vejen er banet for ny Wozniacki-finale mod Kerber

Caroline Wozniacki er klar favorit, når hun fredag eftermiddag møder Anastasija Sevastova i Dubai-semifinale.

Tennis - Dubai Open - Women''s
Caroline Wozniacki har to gange tidligere slået Anastasija Sevastova med 2-0 i sæt. Reuters/Ahmed Jadallah Fold sammen
Læs mere

En motorvej til finalen. Sådan har ugens WTA-turnering i Dubai formet sig for tennisstjernen Caroline Wozniacki.

De seedede spillere er faldet, inden de har skullet stå over for danskeren, der er nået frem til semifinalen uden at have mødt seedet modstand overhovedet.

Det sker heller ikke i fredagens semifinale, der begynder klokken 14 dansk tid. Her venter letten Anastasija Sevastova, der rangerer som nummer 35 i verden.

Med andre ord står Wozniacki med gode muligheder for at nå den anden WTA-finale på en uge. Sidste lørdag tabte hun finalen i Doha til tjekken Karolína Plísková.

Danskeren har gode erfaringer med at møde Sevastova. To indbyrdes møder er begge faldet ud til Wozniackis fordel med 2-0 i sæt.

Senest var der tale om en magtdemonstration, da Wozniacki i kvartfinalen i US Open sidste år vandt 6-2, 6-0.

Sevastova er ikke ligefrem vant til at nå så langt i grand slam-turneringer, og det var da også første gang, da det skete i New York sidste sommer.

Resultatet medvirkede til at sende hende op blandt de 50 bedste i verden, men hun burde ikke kunne stoppe Wozniacki, der har kurs mod top-10.

Aktuelt ligger hun nummer 15, men en triumf i Dubai vil kaste 900 point af sig, og da danskeren ikke har point at forsvare fra Dubai sidste år, vil hun avancere til en placering lige uden for top-10.

Hvis Wozniacki baner sig vej til lørdagens finale, vil der med sikkerhed vente seedet modstand.

Således er den topseedede tysker, Angelique Kerber, at finde i den anden semifinale. Her møder hun den syvendeseedede ukrainer, Elina Svitolina, der møder op til semifinalen med 10 sejre på stribe.

Semifinalen mellem Kerber og Svitolina spilles umiddelbart efter kampen mellem Wozniacki og Sevastova.

/ritzau/