Van Garderen måtte opgive på grund af forkølelse

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det kom bag på de fleste og ikke mindste Tejay van Garderens eget hold, da den amerikanske rytter i går måtte opgive at fuldføre årets Tour de France.

BMC-stjernen lå inden 17. etape nummer tre samlet og var dermed en af de største udfordrere til den samlede sejr, men efter 91 kilometer måtte han give fortabt.

Rygterne har svirret om årsagen til hans farvel, og nu løfter van Garderen selv sløret for sit exit:

»Jeg har kæmpet lidt med en forkølelse, som jeg ragede til mig på 13. etape, dagen med meget intens varme. I starten var det fint med lidt snøften og ikke noget stort. Men det begyndte at blive værre, og på hviledagen havde jeg symptomer på feber og kuldegysninger,« siger han til Cycling News og fortsætter:

»Da jeg vågnede i morges (i går, red.), føltes det som om, jeg var ovre det værste, og at jeg havde givet min krop mulighed for at restituere. Jeg var håbefuld og optimistisk. Jeg havde sovet godt og var klar til at køre cykelløb. Men da jeg først kom ud, havde min muskler ingen energi.«

Med Tejay van Garderen ude har BMC ingen ryttere tilbage i toppen af klassementet. Alt var langt an på amerikanerens præstationer i bjergene.

Det var derfor også svært for van Garderen at se holdkammeraterne i øjnene, efter at han havde givet op, fortæller han.

»At kæmpe for at komme på podiet i Tour de France den ene dag og så sidde i bilen den næste er hårdt. Det var svært at se mine holdkammerater i øjnene. Svært at ringe til min kone og fortælle hende, hvad der var sket. Der var mange følelser. Jeg har bare lyst til at forsvinde nu«.

Tejay van Garderen er tidligere to gange blevet nummer fem i Tour de France.