Van Gaal frygter Aston Villa mere end Manchester City

Manchester Uniteds manager, Louis van Gaal. Fold sammen
Læs mere

Louis van Gaal har allerede taget hul på opvarmningen uden for banen før søndagens møde med Manchester City. Manageren sender i hvert fald en lille stikpille til rivalerne, for van Gaal frygter ikke Manchester Citys stil på samme måde, som han gør med Aston Villa, der var Manchester Uniteds modstander sidste runde.

Hollænderen mener, at Citys stil med korte afleveringer passer bedre på Manchester United end et hold, der spiller mere direkte og med lange bolde.

»Det er meget svært at forsvare mod en lang bold. Men mod City forventer jeg ikke mange lange bolde, og det er derfor, jeg frygter City mindre (end Aston Villa, red.),« siger Louis van Gaal ifølge Goal.com.

Manchester United vandt i sidste weekend 3-1 over Aston Villa på to mål af Ander Herrera og et enkelt af Wayne Rooney, mens City derimod led et sjældent nederlag til Crystal Palace.

Op til kampen har Louis van Gaal indskærpet over for sine spillere, at det er vigtigt at holde hovedet koldt i topopgør som det mod Manchester City.

United tabte med 0-1 på Etihad i november. Dengang fik Chris Smalling et rødt kort, og det må ikke ske igen i søndagens kamp.

»Jeg minder altid mine spillere om, at de skal kontrollere sine følelser i kamppe som denne. Vi har fået fem røde kort, hvilket er helt utroligt. Det er rekord i min tid som manager. Det er ikke godt,« lyder det fra van Gaal.

Manchester United ligger et point foran rivalerne i Premier League-tabellen. Med en sejr kan Manchester United bringe sig i en yderst fordelagtig situation i forhold til den direkte adgangsbillet til Champions League, som en af de tre første placeringer vil udløse.