Van Gaal efter fjerde United-bet: Måske går jeg selv

Louis van Gaal truer med at kvitte jobbet som manager i Manchester United efter elendig december.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Manchester United-manager Louis van Gaal er hårdt presset efter klubbens fjerde nederlag i træk.

Efter lørdagens 0-2-bet på udebane til Stoke blev den 64-årige hollænder spurgt, om han føler sig fyringstruet. Som svar luftede han muligheden for selv at kvitte jobbet.

- Det er ikke altid nødvendigt for klubben at fyre eller afskedige mig. Nogle gange gør jeg det selv, siger Louis van Gaal.

- Det er mig, der som den første taler med bestyrelsen i Manchester United, med mit personale og mine spillere. Det er ikke jer (i medierne, red.), siger han.

Hollænderen kunne ikke svare på, om han sidder på bænken, når Manchester United på mandag møder Chelsea på hjemmebanen Old Trafford.

- I må vente og se, men jeg tror det. Jeg føler, at jeg har opbakning fra alle i klubben, siger han.

Louis van Gaal havde på forhånd beskrevet udekampen mod Stoke som et opgør, der skulle vindes. Det stod hurtigt klart, at det ville blive svært at få alle tre point, da United efter en halv time var bagud med 0-2.

Hollænderen fornemmer, at hans spillere er mærket af de dårlige resultater den seneste måned, hvor holdet har tabt tre gange i Premier League og en enkelt gang i Champions League.

- Vi turde ikke spille den slags fodbold, som vi kan, og jeg har analyseret mig frem til, at det er en konsekvens af omstændighederne; presset man skal håndtere som gruppe og spiller.

- Vi forærede et mål væk, men hovedårsagen er, at vi ikke kunne håndtere omstændighederne. Vi spillede ikke vores form for fodbold, mener Louis van Gaal.

Manchester United indtager sjettepladsen i den bedste engelske fodboldrække med en afstand på ni point til førerholdet fra Leicester.

Mandag kommer det forsvarende mesterhold fra Chelsea på besøg.

Louis van Gaal har været manager i United siden sommeren 2014.

/ritzau/AFP